Hallandsposten

Derbytätt när HBK laddar för Superettan 2020

Tre extra derbyn, en resa till Danmark, Svenska cupen och ett genrep mot Elfsborg. Magnus Haglund ville ha – och fick – tufft försäsongs­motstånd inför Superettan 2020. Vid sidan av planen står det samtidigt klart att HBK inte kommer tillsätta klubbchefs­po

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Den 7 januari drar HBK igång försäsongs­träningen igen efter vinterledi­gheten. Elva dagar senare är det dags för den första träningsma­tchen – hemma mot division 1-laget Lund.

Därefter väntar i tur och ordning möten med FC Köpenhamn borta, Tvååker hemma, allsvenska nykomlinge­n Varbergs Bois borta och ett till derby hemma mot Falkenberg innan Svenska cupens gruppspel drar igång. I cupen får HBK, som HP tidigare berättat, möta både Falkenberg och Tvååker igen utöver allsvenska topplaget IFK Norrköping.

– Vi möter Falkenberg och Tvååker två gånger, men det var lagt redan innan och vi vill inte ändra på det utan tycker det är bra matcher att få, säger HBK:S manager Magnus Haglund.

Försäsongs­schemat avrundas hemma mot Landskrona innan genrepet mot Haglunds tidigare klubb Elfsborg borta den 28 mars.

– Att det inte blir speciellt mycket resande är en poäng eftersom det kostar. Med FC Köpenhamn, Falkenberg gånger två, Norrköping, Varberg och Elfsborg så har vi sex matcher mot allsvenskt motstånd eller bättre. Det är ganska starkt motstånd.

Haglund är nöjd med mixen på motståndar­e där även Tvååker och Landskrona kommer från division 1.

– Jag vill ha några riktigt skarpa matcher, som vi får i FCK, Norrköping och Elfsborg borta, där vi verkligen blir synade och kan bli avslöjade. I den typen av matcher kommer det komma fram där bristerna är som störst och då får man möjlighet att jobba med det.

Vid sidan av planen berättar HBK:S ordförande Pelle Nilsson att det kommer dröja ytterligar­e minst ett halvår innan någon ny klubbchef efter Tony Karlsson tillsätts.

– Vi tror inte att vi kommer ha någon ny klubbchef på plats förrän tidigast efter sommaren, berättar Pelle Nilsson.

Förklaring­en stavas klubbens ekonomi och besparings­kraven som väntar under 2020 när HBK måste skära i sina kostnader.

– Med tanke på den bistra ekonomiska verklighet­en och att vi måste spara så mycket i budgeten för 2020 så har vi bestämt att köra rollen med ideella krafter. Micke Kaller har både kunskap och förmåga att köra den och han har lovat att ställa upp så länge vi behöver honom.

Är Mikael Kaller aktuell att bli klubbchef?

– Han har sagt att han ställer upp tills vidare och jag ser gärna honom som en medlem i en framtida styrelse men vi är inte klara med organisati­onen ännu, säger Pelle Nilsson.

 ??  ??
 ?? Bild: Roger Larsson ?? HBK kommer spela fem Hallandsde­rbyn innan seriepremi­ären i Superettan 2020.
Bild: Roger Larsson HBK kommer spela fem Hallandsde­rbyn innan seriepremi­ären i Superettan 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden