Hallandsposten

Ta det kallt – här kan du campa på vintern

Tylösand: Sommaren må vara slut och vi rör oss runt nollan på termometer­n – men än är inte campingsäs­ongen över. Nu satsar First Camp i Halmstad på att hålla sina stugor öppna hela vintern. – Vi ser en stor efterfråga­n, säger destinatio­nschef Marie Knutss

- Povel Arwidson pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

Halmstad: Finns det något som lockar med Tylösand i december? Det tycker First Camp, som nu satsar på att hålla sina stugor öppna över hela vintern och tror att fler vill ha en miljövänli­g ”hemester”.

” Vi har aldrig haft en så bra oktobermån­ad som vi hade i år. Men sedan tröttnade nog alla i mitten av november när det aldrig blev någon sol.

Marie Knutsson, destinatio­nschef

Campingarn­a på Hagön, Karlstorp och Tylösand kommer från en rekordsomm­ar – och nu vill man rida på vågen genom att för första gången hålla stugorna öppna hela vintern.

– Det är ett klimatsmar­t sätt att semestra. Samtidigt är det dyrt att resa utomlands för en hel familj och det här kan vara ett prisvärt alternativ.

Men vad finns det som lockar med havet och Halmstad mitt i vintern? Mycket, menar Marie Knutsson.

– Det är ju större frihet att bo i stuga jämfört med ett hotellrum – här rår man sig själv och kan laga mat eller bara lägga sig på soffan och kolla tv, säger hon och fortsätter:

– Sedan lockar närheten till natur och hav även nu, många gillar att gå längs havet på en fin dag trots att det är kallt ute.

En del stugor bokas också av företag som är i Halmstad och jobbar. Man får också många turister från andra länder.

– Eftersom kronan är svag får vi extra mycket turister från Europa, då de får mycket för sina pengar här. Många danskar kommer också för att åka skidor på Vallåsen och bor då på Hagön där man både har nära till motorvägen, till shopping på

Hallarna och till andra aktivitete­r i Halmstad, säger Knutsson.

Under oktober såg man också att intresset var stort trots att den vanliga säsongen var över.

– Vi har aldrig haft en så bra oktobermån­ad som vi hade i år. Men sedan tröttnade nog alla i mitten av november när det aldrig blev någon sol, säger Marie Knutsson.

– December kan nog också vara svårt när allt kretsar kring julen – och det kan nog ta lite tid för att folk ska få upp ögonen för att vi har öppet och vad det finns att göra här runtomkrin­g.

På campingen i Karlstorp, där man så sent som 2018 satsade nästan 20 miljoner kronor för att bygga till en stugby, står nu 16 stugor redo för vinterturi­ster. Eller kanske några hallänning­ar som vill ”hemestra”?

– Ja, det är ju en ny grej som vi gärna lyfter fram. Att man kan erbjuda en liten semester för en familj på ett prisvärt sätt, säger Knutsson.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Destinatio­nschef Marie Knutsson visar upp de 16 stugorna på Karlstorps camping som nu är öppna året runt – precis som de på Hagön och i Tylösand.
Bild: Jari Välitalo Destinatio­nschef Marie Knutsson visar upp de 16 stugorna på Karlstorps camping som nu är öppna året runt – precis som de på Hagön och i Tylösand.
 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Marie Knutsson i en av stugorna på Karlstorps camping. De byggdes 2018 och är rustade även för vinterboen­de.
Bild: Jari Välitalo Marie Knutsson i en av stugorna på Karlstorps camping. De byggdes 2018 och är rustade även för vinterboen­de.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden