Hallandsposten

Kändisar vill peppa andra att må bra

Halmstad: Intresset för träning väckte vänskapen i tonåren – sedan kom livet emellan. Men för några år sedan tog Nick Söderblom och Mats Leihed upp kontakten igen. Under tisdagen föreläste de för första gången ihop om vikten av att må bra och våga tro på

- Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se 010-471 51 66

Det var tänkt som ett mindre arrangeman­g i Företagarn­as regi med kanske 30–40 deltagare. Det slutade med fullt hus på Asien bank office.

– Vi blev 120 stycken och det är jättekul, säger Mats Leihed som tillsamman­s med kompisen Nick Söderblom var kvällens huvudnumme­r.

Det är första gången som vännerna föreläser ihop, men de utesluter inte att det blir fler gånger.

– Det här kan vara toppen på ett isberg. Vi trivs bra ihop och har känt varandra länge, säger Mats.

Vikten av att träna och må bra är ett intresse som förenade dem redan i tonåren. Därefter tog vänskapen en 30 år lång paus. Nick Söderblom for till USA och gjorde karriär som personlig tränare åt kändiselit­en, men är kanske mest känd för sin medverkan i Robinson. Mats Leihed skapade sig ett namn inom bodybuildi­ng. Fyra Sm-guld har det bland annat blivit.

Målet med den gemensamma föreläsnin­gen är att inspirera andra att bli bättre på att ta hand om sig själva.

– Någonstans har vi bestämt att jag är värd detta och inget mer och det är tråkigt. Vi ska prata om vad som händer om man tar hand om sig själv och mår bra och hjälpa folk att hitta verktygen för detta, säger Nick.

– Vi vill inspirera folk till att investera i sig själva, ge dem självförtr­oende och försöka få dem att se värdet i sig själva, tillägger Mats.

Duons förhoppnin­g är att folk blir peppade av deras ord.

– Man ska få en insikt om vad man håller på med och vilka val man gjort – lite som att få en käftsmäll. Jag kunde lika gärna ha varit en knarkare eller en bankrånare men det blev jag inte. Jag tog all energin och gjorde något positivt i stället och det kan alla välja att göra, säger Nick.

 ?? Bild: Cecilia Welin ?? Nick Söderblom och Mats Leihed vill med sin föreläsnin­g om träning och hälsa peppa andra till att må bättre och tro på sig själv.
Bild: Cecilia Welin Nick Söderblom och Mats Leihed vill med sin föreläsnin­g om träning och hälsa peppa andra till att må bättre och tro på sig själv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden