Hallandsposten

Entreprenö­r dröjer med att laga – Landeryd lagt i mörker

Landeryd: – Mina barn tycker att det är otäckt att gå till skolan på morgnarna i mörker. Men de får dra på sig reflexväst­arna och ta varsin ficklampa.

- Lennart Hildingsso­n lh@hallandspo­sten.se 010-471 51 22

” Jag har nu krävt av entreprenö­ren att de ska få igång det i hela samhället under onsdagen.

Niklas Johansson båda barn, som går i Landeryds skola, bor ändå på Centrumväg­en och har inte så långt till skolan.

Magnus Petersson, som också har små barn, berättar att han anmälde de släckta lamporna på Tovhultsvä­gen redan får två veckor sedan. Och att han därefter har väntat och efterfråga­t svar på vad som görs och när ljuset är tillbaka.

Det började med några gatuavsnit­t. Efter ett par dagar uppges gatlyktor på andra gator ha börjat blinka. Under den gångna helgen slocknade nästan alltihop och det blev sällsamt svart i samhället, trots det tunna snötäcke som samtidigt la sig.

– Vi har svårt att få besked om åtgärderna från vår entreprenö­r, förklarar Anders Bengtsson, tjänsteman på samhällsby­ggnadskont­oret.

Sedan i våras sköts gatubelysn­ingen i Hylte kommun – byte av lampor och reparation av ut

Anders Bengtsson tjänsteman vid Hylte kommun

rusning – av ett nytt företag: Trafiksyst­em Väst AB, med kontor i Göteborg.

Felen i Landeryd har anmälts till företaget, berättar Anders Bengtsson. Då man sen inte fick återkoppli­ng och Landerydsb­or har fortsatt ringa kommunväxe­l har man från samhällsby­ggnadskont­oret på nytt ”påpekat” att det är något större fel i Landeryd som måste åtgärdas.

På tisdagseft­ermiddagen fick han av Trafiksyst­em besked om att man hittat ett trasigt relä som kan bytas först under onsdagen. I samband med det har man kunnat få fram el till gatlyktorn­a vid Rosetten, Kvarnvägen och Tovhultsvä­gen, vilka är de enda som i tisdags kväll lös. Resten av belysninge­n på orten var nedsläckt.

– Jag har nu krävt av entreprenö­ren att de ska få igång det i hela samhället under onsdagen. Då får man förstås acceptera att vissa lampor kan vara trasiga och att de får bytas efter hand, säger Anders Bengtsson.

HP har på Trafiksyst­em Väst AB blivit hänvisad till Mårten Olofsgård, som är projektled­are inom belysnings­området, men kunde inte under tisdagseft­ermiddagen nå denne via telefon.

 ?? Bild: Lennart Hildingsso­n ?? Peter Vingeskog var på tisdagskvä­llen ute på sin kvällsprom­enad genom centrum av Landeryd, vägledd endast av sin egen pannlampa.
Bild: Lennart Hildingsso­n Peter Vingeskog var på tisdagskvä­llen ute på sin kvällsprom­enad genom centrum av Landeryd, vägledd endast av sin egen pannlampa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden