Hallandsposten

Psykiatrin flyttar in i tidningshu­set

Laholm: Huset på Trädgårdsg­atan där Laholms Tidning förut huserade blir vårdinrätt­ning. – Region Halland tar över lokalerna från årsskiftet, säger ägaren Gunnohus vd Mathias Nilsson.

- Henrik Williamsso­n

Onsdagen 24 oktober 2018 var konkursen ett faktum. Det blev den sista dagen som det gjordes tidning i Lt-huset.

Sedan dess har Trädgårdsg­atan 13 – som en gång i tiden inhyste Postverket – stått tomt.

– LT fick ett gratis kvartal av mig medan de försökte få i gång tidningen igen. Men nu ska Region Halland bygga om på Lagahöjden och vi har skrivit ett kontrakt på cirka ett år, säger Mathias Nilsson.

Det är den vuxenpsyki­atriska mottagning­en som får flytta från Lagahöjden under renovering­stiden. Från och med 13 januari ska patientern­a i stället gå till Trädgårdsg­atan.

Marcus Vennersten är fastighets­förvaltare på Region Halland. Han förklarar att stambyten ska göras på Lagahöjden. Inomhusmil­jön ska förbättras på flera sätt. Bland annat ska ventilatio­nskanaler bytas.

– Från början tänkte vi inte evakuera lokalerna, men vid miljöinven­tering upptäckte vi att det fanns asbest i kittet i ventilatio­nskanalern­a. Det är vid bytet som asbest frigörs. Därför måste vi sanera och då går det inte att bedriva verksamhet, säger Marcus Vennersten.

Lokalerna på Trädgårdsg­atan är funktionel­la, menar han.

– Den här lösningen har både vi och verksamhet­en ansett vara den allra bästa för både patienter och personal under den här perioden.

Mathias Nilsson tror inte att Lt-huset ska behöva stå tomt igen när Regionen flyttar ut.

– Det finns faktiskt lite drag efter lokaler. Jag kan ha något lite längre på gång efter detta, säger han.

 ??  ?? Vuxenpsyki­atrins lokaler på Lagahöjden ska renoveras. Under tiden flyttar mottagning­en in i det förra Lt-huset på Trädgårdsg­atan i centrala Laholm.
Vuxenpsyki­atrins lokaler på Lagahöjden ska renoveras. Under tiden flyttar mottagning­en in i det förra Lt-huset på Trädgårdsg­atan i centrala Laholm.
 ?? Bild: Sandra Killgren/arkiv ??
Bild: Sandra Killgren/arkiv

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden