Hallandsposten

8–0 – Åkerströms magnifika svit efter ny Hbtk-seger

En skada ställde till stora problem för Fabian Åkerström förra säsongen. I år har han kommit starkt tillbaka och är fortfarand­e obesegrad i Pingisliga­n. – Jättekul att sviten håller, säger Åkerström efter Halmstad BTK:S femte raka seger.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Fabian Åkerström har varit det stora utropsteck­net i höst.

Knäskadan som störde honom under lång tid är nu ett minne blott och då har resultaten också kommit.

Veteranen ökade på sin fina svit mot nykomlinge­n Munkedal till 8–0 den här säsongen efter en klar 3–0-seger mot Eskil Lindholm, som gav HBTK 2–0 i matchen.

– Vad är det man säger? För varje seger så kommer man närmare en förlust. Jag har vänt två 0–2-underlägen tidigare i höst, men det märks att jag är lite mer rutinerad nu och vinner ofta de viktiga bollarna.

” Fabbe har gjort det jättebra och det är verkligen roligt med tanke på vad han har gått igenom med skador de senaste åren.

Den här gången var vägen fram mot åttonde raka tämligen enkel.

– Fabbe har gjort det jättebra och det är verkligen roligt med tanke på vad han har gått igenom med skador de senaste åren. Han är en profession­ell idrottsman som gör allting supernoga – därför blir jag extra glad då många säkert hade resignerat, konstatera­r Ulf ”Tickan” Carlsson, tränare i HBTK.

Munkedal har överraskat stort i början av säsongen och låg på tredje plats inför tisdagens toppmatch.

Men i Halmstad arena fick laget klara sig utan sin stora stjärna, taiwanesen Wang-wei Peng, och det gjorde att hemmaträna­ren Ulf ”Tickan” Carlsson valde att ställa över Elias Ranefur.

Han fick dock komma in i laget i stället för Åkerström mot Hampus Söderlund för att säkra en ny trepoängar­e, men fick inte alls till sitt spel och förlorade med 1–3.

Därmed sprack Ranefurs nolla i förlustkol­umnen efter sex raka segrar.

– Söderlund gjorde två bra matcher mot oss, men i övrigt var det en stabil seger. Det kändes aldrig som om det var någon fara, tycker ”Tickan”.

Engelsmann­en Tom Jarvis, som förlorade sin första match efter en stenhård femsetare mot Söderlund, hade sedan inga större problem att säkra segersiffr­orna till 4–2 efter 11–2, 11–0, 11–7 mot tidigare Hbtk-spelaren Carl Ahlander Johansson.

Nästa onsdag väntar en ny toppmatch för Halmstad då serietvåan Eslöv kommer på besök i en repris på vårens Sm-final.

– Det blir som vanligt tufft, men det kan bli en rolig match eftersom båda lagen är obesegrade.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Fabian Åkerström fortsätter att visa fin form och är ännu obesegrad den här säsongen efter en ny vinst i segermatch­en mot Munkedal.
Bild: Roger Larsson Fabian Åkerström fortsätter att visa fin form och är ännu obesegrad den här säsongen efter en ny vinst i segermatch­en mot Munkedal.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden