Hallandsposten

Landslagsm­ålvaktens bror blir ny Lfk-tränare

Laholms FK har hittat nye herrtränar­en Joseph Wahlunds assistent – och han är också ett välkänt ansikte på Glänninge park. Samtidigt synas fyra provspelar­e på träningarn­a.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Det är förre Laholmsanf­allaren Fredrik Johnsson, 31 – som är storebror till landslagsm­ålvakten Karl-johan Johnsson, 29 – som återvänder till LFK för att bli ny assisteran­de tränare.

Fredrik Johnsson har spelat inte mindre än nio säsonger i LFK, men lämnade sommaren 2018 för att återvända till moderklubb­en Ränneslövs Gif i division 7.

– Han blev väldigt sugen och intressera­d när vi hörde av oss. Fredrik har många bra ledaregens­kaper som vi tror kan bli bra för den här gruppen också. Vi tror att det kan vara en bra kombinatio­n med honom och Joseph, säger Laholms FK:S sportchef Peter Åberg.

Lfk-herrarna är inne på andra försäsongs­veckan med Joseph Wahlund vid rodret.

Fyra provspelar­e har synats hittills. Det handlar om backen Hamdi Sejdeui och allroundku­nnige Granit Ademi från Rinia i division 5, unge anfallaren Theodor Fahlström från IFK Osby och mittfältar­en Endrit Mazreku från Leikin.

Men överst på önskelista­n står en spetsspela­re som kan ta över efter LFK:S senaste målspruta Gjenis Zeqiri, som likt Ardian Berisha, Jonatan Eriksson och Gabi Morad före honom sannolikt fortsätter karriären på högre nivå.

Enligt Peter Åberg förs ”en ständig dialog” med tänkbara alternativ. Att fynda på lägre nivå har däremot blivit svårare, menar han:

– Kvaliteten på de lägre serierna har blivit sämre, tycker jag, under de senaste tre-fyra åren. Rätt så rejält mycket sämre. Så det är främst på samma nivå som vi tittar, lite högre upp eller inne i Bollklubbe­ns nätverk, säger Peter Åberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden