Hallandsposten

Petrén: ”Bara njuter av att vara där jag är”

Värdnation­en Japan skulle sätta Sverige på prov för första gången i VM. Det passade mästerskap­sdebutante­n Melissa Petrén alldeles utmärkt.

- TT

– Jag bara njuter av att vara där jag är, säger hon efter fem mål och sex assist.

Mittnian Melissa Petrén har startat i Sveriges två första Vm-matcher i mästerskap­et i Japan när det har blivit storsegrar mot Kongo-kinshasa och Kina. Mot värdnation­en fick 24-åringen börja på bänken. I stället startade storstjärn­an Isabelle Gulldén som spelmotor.

Efter knappt tio minuter fick hon komma in på planen – som högernia bredvid Gulldén. En position hon knappt spelat i under sin karriär.

– Inte mycket. När man spelar såhär gäller det bara att släppa boll och komma i luckor, så hamnar man på alla positioner ändå. Så det spelar inte så stor roll riktigt, säger Petrén.

Det gick alldeles utmärkt ändå för mästerskap­sdebutante­n, som gjorde A-landslagsd­ebut i fjol och nu gjorde sin tionde A-landskamp.

– Jag kände nog innan matchen att de spelade ett försvar som passade min spelstil lite. Släppa boll och löpa i luckor. Och det gick bra, säger Petrén, som under perioder även spelade som mittnia.

Sverige och Ryssland toppar grupp D med maximala sex poäng och allt talar för att Japan gör duon sällskap till mellanrund­an. Dit tas poäng med från inbördes möten.

På torsdag väntar Argentina (två poäng) innan Ryssland står för motståndet i gruppavslu­tningen.

– Som det ser ut nu har vi med oss två poäng. Det är ett okej läge och vi vill ha ett ännu bättre läge och kommer jobba hårt för det, säger förbundska­pten Henrik Signell.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden