Hallandsposten

Två poäng för Halmstad BMK i mellanrund­an

Halmstad Badminton slutade tvåa i grundserie­n och får starta mellanseri­en med två bonuspoäng i bagaget. – Det var viktiga poäng vi fick med oss, konstatera­r tränare Ronny Gunnarsson.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se

Det var de mesta mästarna mot regerande mästarna när andra- och tredjeplat­sen bakom Påvelund skulle fördelas i Badmintonl­igans sista omgång.

Det blev en spännande drabbning i Uppsala där Rasmus Messerschm­idt plockade hem den förstamatc­hen för Halmstad mot förre Sverigeett­an Henri Hurskainen, men där Fyrisfjäde­rn kvitterade till 1–1 efter damdubbeln.

Felix Burestedt fick sedan gå en tuff femsetare mot Andy Tsai. Burestedt vann det första setet med 11–9 men förlorade de två efterfölja­nde med 11–9 och 11–8. I fjärde lyckades han komma tillbaka och vända ett trepoängsu­nderläge till seger med 11–10.

I det femte setet hamnade Burestedt i ett 6–3-underläge men lyckade på nytt vända och vinna setet och därmed också matchen.

– Felix kom till Uppsala från ett två dagar långt test på Bosön, så han var lite sliten i ben, armar och rygg, säger Gunnarsson och fortsätter:

– Med tanke på förutsättn­ingarna var det otroligt starkt av honom att komma tillbaka och en stor eloge till honom att han klarar det rent mentalt.

Mikkel Mikkelsen och Elina Melgaard fixade sedan en 3–1-ledning för Halmstad efter seger i mixed dubbeln och den poäng Halmstad behövde för att klara av andraplats­en i tabellen var därmed fixad.

Irina Andersen tvingades avbryta sin singelmatc­h i det andra setet i ställninge­n 1–0 i set till Fyrisfjäde­rns Julie Dawall-jakobsen och i underläge 4–2 i andra set.

– Vi skulle egentligen haft med oss ytterligar­e en damspelare i Olivia Johnsson men hon blev sjuk och lämnade återbud i morse, säger tränare Ronny Gunnarsson som i stället fick be skadade Andersen att ställa upp i ytterligar­e en match.

– Irina har problem med en höft och kan inte gå ner i djupa utfall.

Jag bad henne prova att köra i singeln och bryta om det inte gick. På så sätt undvek vi att lämna walk over i damsingeln vilket skulle ha gjort att vi inte heller fått spela herrdubbel­n, säger Halmstadtr­änaren.

Mikkelsen och Messerschm­idt övertygade sedan i herrdubbel­n i en säker 3–0-seger.

Andraplats­en bakom Påvelund innebär två bonuspoäng för Halmstad när lagen går in i Mellanseri­en i januari.

– Jag är helnöjd. Det var verkligen viktigt att få med oss en extra poäng mot Fyrisfjäde­rn. Nu har vi råd att hamna i ett Golden set, säger Gunnarsson.

 ?? Bild: Linda Weinstock ?? Rasmus Messerschm­idt och Mikkel Mikkelsen plockade hem herrdubbel­n mot Fyrisfjäde­rn och säkrade en 4–2-seger och en andraplats i grundserie­n.
Bild: Linda Weinstock Rasmus Messerschm­idt och Mikkel Mikkelsen plockade hem herrdubbel­n mot Fyrisfjäde­rn och säkrade en 4–2-seger och en andraplats i grundserie­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden