Hallandsposten

Bränderna avgör Julias säsongstar­t

Tolv spelare borta på måndagens träning. Men tränaren Fredrik Johansson skönjer ändå ljuset i tunneln på Halmstad Hammers sjukdomspr­oblem inför onsdagens match borta mot Skövde.

- Jan-owe Wikström

Sport: Julia Engström ska inleda golfsäsong­en på Australien­s östkust. Men bränderna som härjar över kontinente­n kan sätta stopp för planerna.

– Jag tror och hoppas att de flesta av spelarna är tillbaka, säger han, men räknar bort Hugo Johansson, ”fortfarand­e feber” och sätter frågetecke­n för Robin Holm som i går tränade första gången på en vecka.

För Hammers stod inte alls att känna igen mot Troja Ljungby i söndags (1–5).

– Nej, det var kraftlöst och inte alls samma energi som mot Tranås (2–1) tidigare i veckan. Men nu har viruset, eller vad det är, gått igenom nästan hela laget och har hållit på i en dryg vecka så nu hoppas jag att det är på tillbakagå­ng, säger Johansson som själv är förkyld.

” Viruset har gått igenom nästan hela laget så nu bör det vara på tillbakagå­ng.

Fredrik Johansson

Därför, för att minska smittorisk­en, var det frivillig träning i måndags där alla som var sjuka eller kände sig lite krassliga fick välja att stanna hemma.

– Vi var tio på träningen, men nu känns det som om vi är på rätt väg igen.

Det lär också behövas mot ett Skövde som skrällde rejält med 6–2-segern hemma mot ett då obesegrat Kallinge/ronneby.

– Kallinge var väl inte riktigt ödmjuka inför uppgiften och det straffar sig direkt i den här serien. Skövde är väl lite som vi – ett lag som ingen hade trott på men som också gått bättre än förväntat så nu hoppas jag att vi kan studsa tillbaka direkt precis som vi gjorde efter förlusten mot Huddinge, säger Fredrik.

Det som Hammers framför allt måste se upp med är de sylvassa spelvändni­ngarna och Henrik Thegel (15 mål/15 assist på 28 matcher), Alexander Henriksson (15 mål/5 assist på 24 matcher) samt Dennis Santesson (5/15 på 21 matcher) som var på väg till Hammers i fjol, blir att se upp med.

– Det viktigaste är att vi är tajta och håller ihop laget så är vi inte blir för långa som senast mot Troja Ljungby.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Bild: Roger Larsson ??
Bild: Roger Larsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden