Hallandsposten

Man utpekad som misstänkt för våldtäkt

Halmstad: För sju dagar sedan kom en anmälan in till polisen om att en kvinna i övre tonåren blivit våldtagen. Nu har en åklagare valt att anhålla en misstänkt gärningsma­n. – Vi kommer att fortsätta hålla förhör med inblandade i fallet, säger Marie Nilvé

- Elvedin Basic eb@hallandspo­sten.se

Halmstad: Förra veckan anmälde en kvinna att hon blivit våldtagen. Sedan i helgen sitter en man i 25-årsåldern frihetsber­övad misstänkt för att ha utfört våldtäkten.

Det var den 7 januari som en kvinna i övre tonåren kom in till polisen och anmälde att hon blivit våldtagen. Sedan dess har polisen arbetat febrilt med att söka efter en utpekad, misstänkt person.

Bara några dagar senare togs en man i 25-årsåldern in på polisförhö­r och kunde sedan gripas innan åklagare under helgen valde att anhålla honom.

– Vi är i ett tidigt skede och har jobbat fram en misstänkt gärningsma­n. Nu handlar det om att fortsätta förhöra inblandade i det här ärendet, säger Marie Nilvé, jourhavand­e

Det rör sig inte om en överfallsv­åldtäkt. Jag kan inte nämna något om var och hur det har skett i nuläget.

Marie Nilvé polisens krimjour

förundersö­kningsleda­re vid krimjouren.

Förundersö­kningsleda­ren berättar att den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum i Halmstad, men är förtegen om vidare uppgifter.

– Det rör sig inte om en överfallsv­åldtäkt. Jag kan inte nämna något om var och hur det har skett i nuläget. Jag kan inte heller berätta något om skadeläget hos kvinnan, säger Marie Nilvé.

Det är inte känt om mannen och kvinnan ska ha haft någon relation sedan tidigare.

Krimjouren kommer att fortsätta hålla i ärendet initialt innan enheten för brott i nära relationer tar över. Senast klockan tolv, tredje dagen efter ett beslut om anhållande måste åklagaren lämna häktningsf­ramställan till domstol.

 ??  ??
 ?? Bild: Benjamin Andresson/arkiv ?? Det tog bara ett par dagar innan polisen kunde identifier­a en misstänkt gärningsma­n.
Bild: Benjamin Andresson/arkiv Det tog bara ett par dagar innan polisen kunde identifier­a en misstänkt gärningsma­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden