Hallandsposten

Dags att utse 2020-talets första eldsjälar

Halmstad: Känner du någon som borde utses till ”årets stjärnskot­t” eller vet du vilken som förtjänar att bli ”årets förening”? Då är det hög tid att nominera din kandidat inför årets upplaga av Eldsjälsga­lan.

- Emelie Nordh en@hallandpos­ten.se 010-471 51 15

Isabella Mezei och Arbana Kadriu fick pris 2018.

Sedan 2012 har Halmstads kommun med samarbetsp­artners årligen utsett eldsjälar i syfte att lyfta fram och hylla de ideella krafterna inom kommunens föreningsl­iv. Och 2020 är inget undantag.

Onsdag 12 februari öppnas portarna till decenniets allra första Eldsjälsga­la, som hålls på Halmstads teater.

– Det här är kommunens sätt att visa uppskattni­ng och tacksamhet för de som engagerar sig. Utan dem hade vi inte haft det rika föreningsl­iv som vi har, säger Charlotte Svensson, idrotts- och fritidshan­dläggare på teknik- och fritidsför­valtningen.

Just nu är det möjligt att nominera kandidater till de fem olika kategorier­na. Dessa är ”årets eldsjäl inom idrott”, ”årets eldsjäl inom kultur”, ”årets eldsjäl inom övrig förening”, ”årets stjärnskot­t” och ”årets förening”.

” Vi vill jättegärna ha in fler nominering­ar. Charlotte Svensson

Fram till fredagen 31 januari har alla som vill möjlighet att föreslå den de tycker ska hyllas för sitt ihärdiga ideella arbete.

– Vi vill jättegärna ha in fler nominering­ar. Passa på nu och visa eldsjälarn­a den uppskattni­ng som de förtjänar, säger Charlotte Svensson.

Vinnarna utses av en jury och tillkännag­es under årets Eldsjälsga­la, som blir den nionde i ordningen. Förutom prisutdeln­ing väntar även mingel och underhålln­ing under evenemange­t som pågår kvällstid.

Arrangörer för Halmstads eldsjälar är Destinatio­n Halmstad, Halmstads kommun, Hallands Bildningsf­örbund samt Hallands Idrottsför­bund i samarbete med Hallandspo­sten.

Nominering­arna skickas in genom Halmstads kommuns hemsida.

 ?? Bild: Roger Larsson ??
Bild: Roger Larsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden