Hallandsposten

Pendlare möttes av kyrkans värmande gest

Laholm: Svenska kyrkan delade ut halsdukar, vantar och mössor till morgonpend­lare för att bidra till ett varmare samhälle.

- Evelina Gunnarsson eg@hallandspo­sten.se 010-471 50 54

Under måndagskvä­llen gav sig Mikaela Jakobsson och Margareta Rajgård från Svenska Kyrkan i Laholm ut till busskurer, järnvägsst­ationen och vissa cykelhus. Där lämnade de halsdukar, vantar och mössor med meddelande­t: ”Fryser du? Det blåser kallt i vårt samhälle.

Denna är inte borttappad – den är till dig. Varsågod!”

– Vi vill att det ska vara en symbol för att alla kan vara med och göra ett varmare samhälle. En symbol för att vi ska ta hand om varandra, säger Mikaela Jakobsson, kommunikat­ör på Laholms pastorat.

Cirka 60 pastorat från Sjöbo i söder till Piteå i norr genomför #ettvarmare­samhälle och #envarmares­tad och delat ut varma kläder till pendlarna.

– Vi har gjort vår egen version. Vi kom på detta ganska sent och har inte hunnit sticka eget. I stället åkte vi till Kupan och köpte saker där. Så sponsrar vi Röda Korset med det, säger Mikaela Jakobsson.

Hon hoppas att resenärern­a ska uppskatta gesten och känna omtanken.

– Även om det är ett jobb så är det ett väldigt roligt jobb att kunna dela ut detta och försöka sprida lite kärlek i samhället.

Sakerna lämnades ut i Mellbystra­nd, Skummeslöv, Laholm, Ahla och Skogaby. Totalt lades tio halsdukar, sex par vantar och sju mösssor ut. Mikaela Jakobsson tycker att allmänhete­n borde göra mer för att bidra till ett varmare samhälle.

– Tänk på andra och förstår andra och andra situatione­r. Allt i livet är inte alltid lätt. Ha förståelse och medmänskli­ghet.

 ??  ?? Mikaela jakobsson körde under måndagskvä­llen ut till busskurer, cykelparke­ringar och järnvägsst­ationen i Laholm för att dela ut halsdukar, mössor och vantar till morgonpend­larna.
Mikaela jakobsson körde under måndagskvä­llen ut till busskurer, cykelparke­ringar och järnvägsst­ationen i Laholm för att dela ut halsdukar, mössor och vantar till morgonpend­larna.
 ?? Bild: Mikaela Jakobsson/peo Persson ??
Bild: Mikaela Jakobsson/peo Persson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden