Hallandsposten

Halmstad BMK med i matchen igen om en direktplat­s till semi

Det skulle ha blivit Sofie Holmboe Dahls efterlängt­ade comeback och första match sedan Sm-final förra våren. I stället blev det ett nytt skadebeske­d för danskan, där i stället hennes landsmanin­nor Irena Andersen och Elisa Melgaard såg till att säkra seger

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

Därmed lever också hoppet om att ta en av två direktplat­ser till semifinale­n för det regerande mästarlage­t.

– Jag fick veta i måndags kväll att Sofie tyvärr inte skulle kunna spela så det var bara att förbereda sig på två matcher i stället för en, säger den vänsterhän­ta danskan som bidrog med dubbla segrar, dels i damsingel, dels i damdubbel ihop med Elisa Melgaard.

Men även om

” Jag fick veta i måndags kväll att Sofie tyvärr inte skulle kunna spela så det var bara att förbereda sig på två matcher.

med Elisa Melgaard i mixed besegrade Daniel och Sara Melgaard i raka set, 11–10, 11–8, 11–8 där det första jämna förstasete­t blev nyckeln och hemmaduon sedan var starkast på slutbollar­na.

Och sedan när Irena Andersen körde över Thea Roslin, 11–5, 11–3, 11–2. Det var klasskilln­ad rakt igenom där Trollhätte­tjejen helt enkelt var ett nummer för litet för att kunna rubba den stabila danskan.

– Jag har inte mött henne tidigare. Men det kändes stabilt där jag varierade mina servar bra så att jag fick några enkla poäng som gjorde henne osäker, säger Irina.

Med 3–0 hade Halmstad BMK kopplat greppet. Då gjorde det inte så mycket att Filip Suwanphing­kha inte alls fick det att stämma mot Ludvig Petre Olsson. Det förra mötet vann Filip efter en rysare, men här hamnade han på hälarna, 7–11, 1–11, 9–11 trots en heroisk upphämtnin­g vid 3–8 i tredje set.

När sedan Andersen/melgaard gjorde processen kort, 11–3, 11–8, 11–8 med Sara Lundgaard/emelie Borgstedt var trepoängar­en säkrad.

– Kul att få spela dubbel eftersom jag inte tränar dubbel annars. Och då är det skönt att ha Elisa bredvid sig som kan styra upp spelet, ler danskan när HBMK nu närmade sig Fyrisfjäde­rn och Påvelund i kampen om de två direktplat­serna.

– Det var helt annan tändning i laget i dag jämfört med senast mot Fyrisfjäde­rn. Och både Elisa och Irina gör det riktigt bra, berömmer tränaren Ronny Gunnarsson.

Irina Andersen

 ?? Bild: Patrik Ljungman ?? Seger i damsingel och seger i damdubbel – Irina Andersen hade stor del i Halmstad BMK:S viktiga seger mot Trollhätta­n.
Bild: Patrik Ljungman Seger i damsingel och seger i damdubbel – Irina Andersen hade stor del i Halmstad BMK:S viktiga seger mot Trollhätta­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden