Hallandsposten

Jarvis bulldogsan­da lyfte HBTK: ”Starkt att vända”

Halmstad BTK var i oväntad brygga borta mot nästjumbon Kävlinge. Då plockade Tom Jarvis, 20, fram sin brittiska bulldogsan­da och vände och vann en nyckelmatc­h över fem set. – Det kändes inte riktigt som att man såg den vändningen komma, säger tränaren Ulf

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Toppstrida­nde Halmstad BTK inledde 2020 på samma sätt som man avslutade 2019 – med en 4–1-seger på bortabord mot ett av Pingisliga­ns bottenlag.

Men det blev ett streck i räkningen direkt i Korsbackah­allen när Fabian Åkerström förlorade sin blott andra match för säsongen och föll i tre raka set mot Kävlinges belgare Yannicke Vostes: 4–11, 7–11, 10–12.

– Det är en svår match. Han (Vostes) är duktig. Vi hade väl hoppats lite att ”Fabbe” skulle hitta någon lösning, men det är en svår match så det är ingenting att säga om, menar Ulf ”Tickan” Carlsson.

Stabile Simon Arvidsson kvitterade till 1–1 i lagmatchen genom att på bordet bredvid slå ryssen Kirill Shvets i tre raka set: 11–7, 12–10, 11–7.

Men därefter råkade HBTK i nya svårighete­r när Tom Jarvis hamnade i ett 0–2-underläge i set (2 x 8–11) mot den dubbelt så gamle Magnus Molin, 40.

Men Jarvis tog sig samman, vann tredje set med 12–10, fjärde med 11–7 och femte avgörande med 11–8 fram till 2–1 i lagmatchen.

– Tom är offside länge i matchen där och det kändes inte riktigt som att man såg den vändningen komma. Men det är riktigt starkt av honom att vända när han kommer under så stort och spelet inte fungerar, säger ”Tickan” Carlsson. Vad var det han gjorde bättre i slutseten?

– Han spelade med lite bättre kvalitet på de första bollarna och flyttade bollen lite mer. I början var det väldigt monotont – samma, samma – och då är Molin så rutinerad och klok att det läser han.

Tom Jarvis och Simon Arvidsson blev HBTK:S matchvinna­re i Kävlinge. Efter pausen gick Jarvis ut och slog Shvets i tre raka set (11–8, 11–8, 13–11) medan Arvidsson behövde fyra omgångar för att vinna mot Vostes: 9–11, 11–4, 11–9, 11–9.

För Jarvis handlade det om fjärde och femte segern för säsongen och han är nu uppe i 5–5 i sammanlagd matchkvot. ”Tickan” Carlsson hade från början tänkt byta in Elias Ranefur i stället efter pausen, men det behövdes inte.

– Kul att Tom får vinna lite matcher här nu. Han har haft det lite tungt innan i serien så det var positivt, anser Carlsson.

Halmstad BTK är fortsatt tre poäng efter serieledan­de Eslöv, som samtidigt slog Spårvägen borta med 4–0.

 ?? Bild: Linda Weinstock/arkiv ?? Tom Jarvis visade Halmstad BTK vägen genom att vinna en viktig femsetare och sedan en singel till borta mot Kävlinge.
Bild: Linda Weinstock/arkiv Tom Jarvis visade Halmstad BTK vägen genom att vinna en viktig femsetare och sedan en singel till borta mot Kävlinge.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden