Hallandsposten

Leikin rustar för toppen – Alet mer komplett

Fotbollssä­songen har så smått börjat rulla i gång och de halländska klubbarna håller på att spika sina trupper. Hp-sporten ringde runt och kollade läget i de lokala division 4-lagen inför 2020.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Alets IK Håkan Hallberg, tränare:

Läget i laget: ”Förra året var vi lite för få spelare och det var många som fick dubblera. Därför ser jag gärna att vi har 30 spelare den här säsongen. Problemet är att vi inte har några egna att flytta upp då de äldsta killarna är 13 år och då måste vi få in så mycket folk som möjligt utifrån. Lite nytt har vi i Marcos Camacho från division 3-laget Råå, Kvibillesp­elarna Marcus Nilsson och Tobias Andreasson samt Omar Mosleh, en otroligt snabb vänsterytt­er från Lidhult. Vänsterbac­ken Alex Tengnäs är ett stort avbräck för oss då han har fått jobb i Göteborg. Det är kanske bäst att inte säga något, men med den truppen vi har tycker jag att vi ska vara på övre halvan.” från division 3-laget Karlshamn och Milos Vrsajko från Getinge så det är en bra konkurrens­situation. Sedan har två bröder, Melker och Folke Petrelius, kommit från Halmia, yttermittf­ältaren/forwarden Felix Persson, Centern, och anfallaren Labinot Selmani från Hyltebruk. Det känns som om vi har ett mer komplett lag i år och vi var med och utmanade redan i fjol. Därför har vi som mål att komma bland de två bästa.

Läget i laget: ”Det är fjärde gången som jag tränar Kvibille och startar nu den 13:e säsongen i klubben under mitt 40:e tränarår. Men Kvibille står inför en generation­sväxling. En del spelare har lämnat för sina moderklubb­ar – däribland Alexander Bornhaget som blivit spelande tränare i Örnia – eller varvat ner och därför har KBK fått in några rutinerade killar, men även unga spelare från bland annat HBK och Halmia. Vi har redan börjat träna och jag har en trupp som är superengag­erad. Johan Providiaki­s, som har ett förflutet som spelare i Snöstorp Nyhem, blir assisteran­de tränare, men kommer också att spela.

 ?? Bild: Lina Salomonsso­n/arkiv ?? Leikin rustar för att utmana i toppen av division 4 kommande säsong. Alet värvar från division 3 och Mats Altemyr är tillbaka för en fjärde sejour i Kvibille.
Bild: Lina Salomonsso­n/arkiv Leikin rustar för att utmana i toppen av division 4 kommande säsong. Alet värvar från division 3 och Mats Altemyr är tillbaka för en fjärde sejour i Kvibille.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden