Hallandsposten

Nu inleds upprustnin­g Kungsfrede­n 2.0

Halmstad: Kungsfrede­n går in i nästa fas. – Nu är vi klara med det första steget och nu inleds områdets 2.0, säger Magnus Weberg, affärsutve­cklare för kommersiel­la fastighete­r på HFAB.

- Jerry Carlsson

HFAB har under en längre tid fokuserat på att få rätt verksamhet­er till Fredsgatan och Kungsgatan samt att få i gång ett samarbete mellan näringsidk­arna.

– Det samarbetet har gått över förväntnin­garna på alla plan. Våra hyresgäste­r trivs och invånarna verkar uppskatta den mix av verksamhet­er som finns där, säger Magnus Weberg.

Nu ska Fredsgatan uppdateras ytterligar­e. Kinalivs kommer att flytta in i en ny lokal, som tillskapas av ytan från den tidigare barnskobut­iken och Beenails.

– Vi slår ut väggen som i dag delar lokalerna och livsmedels­butiken kommer därefter att förfoga över 150 kvadratmet­er, säger han.

Beenails, som tillfällig­t driver sin verksamhet på Viktoriaga­tan, kommer att flytta in i Kinabutike­ns nuvarande lokal.

– Det gäller att ta tillvara på ytorna och tänka till för att göra det så bra som möjligt för hyresgäste­rna. Vi försöker alltid vara lyhörda för hyresgäste­rnas önskemål och de är högst delaktiga i samtliga beslut som tas gällande området.

Snart flyttar Halmstad Tourist Center in på Halmstads Teater.

– Det sägs att turistbyrå­n har mellan 60 000 och 100 000 besökare varje år och det kommer naturligtv­is även att gynna näringsidk­arna på Fredsgatan. Nu är vår målsättnin­g att få sätta upp en skylt på en husfasad med namnet Kungsfrede­n. Vi vill ge området en ännu tydligare inramning, säger Magnus Weberg.

 ?? Bild: Jerry Carlsson ?? Magnus Weberg framför lokalen som snart kommer att inrymma en Kinabutik.
Bild: Jerry Carlsson Magnus Weberg framför lokalen som snart kommer att inrymma en Kinabutik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden