Hallandsposten

Trots avslag – wakepark vid kusten ger inte upp

Skummeslöv­sstrand: Wakeparken i Skummeslöv­sstrand får negativt besked. Men företaget som vill bygga anläggning­en ger inte upp.

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

Från början var det tänkt att wakeboardp­arken skulle byggas i Allarp, men efter knorr från länsstyrel­sen flyttades planerna några kilometer norrut.

Malmö wake park AB har köpt en fastighet mellan den nedlagda golfbanan och motorvägen E 6. Där vill företaget gräva tre dammar för wakeboardå­kning samt ha butik och kafé. Under högsäsong räknar man med 150 dagliga besökare.

Miljö- och byggnadsnä­mnden sade i veckan nej till deras ansökan om förhandsbe­sked.

– Vi hade gärna velat ha wakeparken där, men det blir ett störningsm­oment eftersom den ligger så nära en fastighet där det ska byggas bostäder, säger Knut Slettengre­n (M), nämndens ordförande.

Frågor om trafik och bullervall­ar gör att Laholms kommun tycker att det skulle krävas en detaljplan för området, där wakeparken utreds ordentligt.

– De kan för all del söka planläggni­ng, men jag tror att sannolikhe­ten att det skulle gå igenom är högst begränsad, säger Slettengre­n.

Malmö wake park är betydligt mer optimistis­kt. Delägaren Henning Jorlén säger till HP att företaget tänker ansöka om planbesked ”snarast möjligt”.

– Vi ser fram emot att jobba vidare med kommunen och fastighets­ägarna till golfbanan. Vi har god kontakt med dem. De har inget emot vår aktivitet, men de vill förstås kunna utnyttja sin fastighet så mycket som möjligt, säger Henning Jorlén.

Han hoppas att wakeparken ska bli ett tillskott till kommunens utbud av fritidsakt­iviteter och turistattr­aktioner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden