Hallandsposten

Laholmare tävlar i Postkodmil­jonären i kväll

Laholm: Laholmaren Fredrik Fogelberg är en sann frågesport­sfantast. I kväll tävlar han i Postkodmil­jonären i TV 4.

- Jonatan Gernes

Många kanske redan har sett 45-åringen, som arbetar med sälj och teknisk support på Micor, briljera med sin allmänbild­ning i SVT.

– Jag har alltid varit intressera­d av frågesport. Jag var med i Vem vet mest ett par gånger, men föll på målsnöret i fredagsfin­alerna, säger Fredrik Fogelberg.

– Så sökte jag till Postkodmil­jonären också. Det föll i glömska, men så ringde de i oktober och undrade om jag fortfarand­e var intressera­d.

Hur var det att sätta sig på stolen mittemot Rickard Sjöberg?

– Väldigt nervöst. I Vem vet mest är man många, men här är allt fokus på en själv.

Hans önskefrågo­r handlar om musik och sport. Men det oväntade går också bra.

– Jag har märkt att jag kan mycket sådant som jag inte vet att jag kan. Det kan komma frågor om historia, som jag var skitdålig på i skolan, och så kan man det av någon anledning.

Hemma är han förstås familjens stora spelentusi­ast.

– Jag brukar vara den som föreslår att vi ska spela någonting. Alla brukar vilja vara med, men de tycker att det är tråkigt för jag vinner alltid. Men skriv inte det!

Om han vinner en större summa pengar vill han lägga det på huset.

– Alla säger alltid att de vill resa, men vi gillar att vara hemma. Vi bor i en villa som har en del renovering­sbehov. Oavsett hur det nu har gått så kommer någonting gå dit.

Inspelning­en ägde rum i Göteborg 3 december. Hur det gick i miljonjakt­en får han inte avslöja innan programmet har sänts.

– Bara min fru vet. Och självklart min son. Han satt med i publiken, säger Fredrik Fogelberg.

 ?? Bild: Postkodlot­teriet ?? Hur det går för laholmaren Fredrik Fogelberg i Postkodmil­jonären går att se i programmet som sänds av TV 4 i kväll klockan 19.30.
Bild: Postkodlot­teriet Hur det går för laholmaren Fredrik Fogelberg i Postkodmil­jonären går att se i programmet som sänds av TV 4 i kväll klockan 19.30.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden