Hallandsposten

Christian Wahl

- Tommy Bengtsson Ingvarfolk­esson Stefan Lundström

I mellandaga­rna nåddes vi av det ledsamma beskedet att Christian Wahl, Skummeslöv­sstrand, hade gått bort.

Christian kom in som vice ordförande i det kommunala bostadsbol­aget Laholmshem AB efter valet 2002 och tillträdde strax efter att hans hustru gått bort efter en långvarig sjukdomspe­riod. Styrelsear­betet blev säkert ett sätt att skingra tankar och få energi att komma i gång igen.

Tillsamman­s med arbetet i Miljö- och byggnadsnä­mnden var Christian mycket intressera­d av byggnadsut­vecklingsf­rågor i kommunen. I bolagets styrelsear­bete diskuterad­es många planer för framtida bostadsbyg­gande. Utveckland­et av projekten med tillgängli­ga seniorbost­äder i boendeform­en kooperativ hyresrätt som området Agnes Park i Laholm och Strandbyn i Mellbystra­nd initierade­s under Christians tid.

Christian var en pragmatisk politiker som ofta sökte breda politiska överenskom­melser. Flera förslag kom från honom där man bröt partigräns­erna. Alla idéer kom inte till genomföran­de men skapade ändå ett frö för framtiden.

Efter första mandatperi­oden som vice ordförande övertog Christian ordförande­klubban efter valet 2006. Det goda samarbetet i styrelsen fortsatte under Christians ledning. Inte bara där utan Christian bidrog även till utveckling­en av bolagets organisati­on och skapade en god relation till bolagets personal. Anställda kunde många gånger anförtro sig till Christian om olika former av problem som sedan hanterades med stor lyhördhet och förståelse.

Christian var lojal, ärlig och förtroende­full– med andra ord en hedersman i klassisk mening.

I den tredje mandatperi­oden medverkade Christian också till bolagets utveckling i kommunen. När beslut fattades om att de kommunala verksamhet­slokalerna som skolor, förskolor, idrottshal­lar med mera skulle övergå till ett kommunalt bolag arbetade Christian engagerat. Han jobbade bland annat med rekryterin­gsarbetet av en ny vd som skulle kunna lotsa igenom detta och ta ansvar för en dubbelt så stor fastighets­volym – och fem gånger så stor personalst­yrka.

Efter valet 2014 fick Christian inte möjlighete­n att fortsätta arbetet som styrelseor­dförande i den nya koncernen. Dock kunde han fortsätta i sin hedervärda anda genom sitt intresse för bland annat antikvitet­er och lokal historia. Inte minst genom engagemang i föreningen Gamla Laholm.

Hedersmann­en – du är saknad.

 ?? Bild: Privat ??
Bild: Privat

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden