Hallandsposten

Halmstad BTK:S duo Falck och Karlsson bara en seger från OS

Halmstad Hammers fortsätter överraska och leder Allettan södra efter halva serien. Mycket tack vare en stark grupp som fick säga sitt innan Hammers förstärkte laget med Kevin Loppatto. – Det hör av sig agenter varje dag nu, men vi är nöjda med det vi har,

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

På onsdagskvä­llen tog Halmstad Hammers sin tredje raka seger i Allettan södra när man, med marginaler­na på sin sida, bortaslog Kallinge/ Ronneby med 3–2 efter Martin Pärna, Sebastian Åkesson och Kevin Loppatto med sina mål vänt underläge 0–1 till 3–1.

Med halva serien spelad leder Hammers serien två poäng före Troja/ljungby, en riktig överraskni­ng.

– Vi ska vara jättestolt­a efter det vi har presterat efter halva serien och det känns jättekul inför lördag, men det gäller att ha båda fötterna på jorden för det svänger snabbt, säger Niklas Söderström.

Vad är nyckeln till att ni är där ni är?

– Spelarna är fantastisk­a. De har gått ihop som grupp på ett fantastisk­t sätt, de suger verkligen åt sig den informatio­n som ledarna ger och tävlar på varje träning vilket ger en knivskarp konkurrens och bra träningar hela tiden.

– Även en ödmjuk ledargrupp har varit en stor bidragande faktor till framgången.

Ett bevis på den goda stämningen i gruppen är att spelartrup­pen blev tillfrågad­e – och gav sitt godkännand­e – innan klubben värvade Kevin Loppatto som nu gjort mål två matcher i rad.

Är ni nöjda med truppen eller tittar ni på fler värvningar?

– Jag kan säga att det hör av sig agenter varje dag som vill sätta spelare här, men vi har sagt att vi är nöjda med det vi har. De som har tagit oss hit ska få fortsätta på resan vi har påbörjat och vi har dessutom duktiga juniorspel­are som knackar på dörren.

Kan Hammers behålla serieledni­ngen serien ut är man klara för Hockeyetta­n-finalen där en direktplat­s i Kvalserien till Hockeyalls­venskan väntar för vinnaren. Men så långt fram vill inte Niklas Söderström tänka utan fokus är att bli topp åtta och få spela vidare i minst play off.

– Vi vill jättegärna vara med och bråka så länge som möjligt uppe i toppen, men vårt största mål är att vara med och spela när serien är slut så vi får lite extramatch­er, erfarenhet och publikmatc­her. Vi leder serien nu, men det kan svänga snabbt, men vi har visat att vi kan vara med och tävla med alla lagen.

 ??  ??
 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Halmstad Hammers leder Allettan södra efter halva serien.
Bild: Jari Välitalo Halmstad Hammers leder Allettan södra efter halva serien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden