Hallandsposten

Fredagsdan­sen har nypremiär på studentern­as bar

Den efterfråga­de fredagsdan­sen är tillbaka. På premiären står coverbande­t Overall för underhålln­ingen.

- Sara Öster so@hallandspo­sten.se 010-471 51 23

Fredag den 31 januari bjuds det på en festlig utekväll med både dans och liveband. Då öppnar Halmstads studentkår och ABF Halland, i samarbete med Halmstads kommun, upp dörrarna för nya fredagsdan­sen. Eventet kommer att hålla till på Lilla Hjärtat, och särskilt välkomna är unga med funktionsv­ariationer, men såklart får alla som vill komma. Det är dock 18-årsgräns.

– Den här dansen har varit otroligt populär. Förr när kommunen anordnade dessa danser höll de ofta till i Folkparken. Eftersom studentern­a på Halmstad högskola är med och arrangerar dansen kommer vi att hålla till i deras nöjeslokal­er. Dansen kommer dessutom att se lite annorlunda ut mot vad den tidigare har gjort, säger Sofie Johansson, verksamhet­sutvecklar­e på ABF Halland.

Vad blir annorlunda?

– Musiken var till exempel ganska inriktad på dansband. Visst kommer livebandet spela inom den genren också, men kanske inte riktigt på samma sätt som förr.

Arrangörer­na har jobbat för att nå ut till en större målgrupp, och trots att danserna kan se något annorlunda ut mot vad de tidigare

” Det känns väldigt spännande. Vi är taggade och ser verkligen fram emot det här.

har gjort kommer de som tidigare besökt danserna känna igen sig.

– För de som bor på gruppboend­en och som har varit på dansen innan kommer att känna igen personalen som är på plats under kvällen. Det kommer vara en trygg plats där alla kan få en kul kväll. Nästa helg är det nypremiär. – Det känns väldigt spännande. Vi är taggade och ser verkligen fram emot det här. Jag hoppas att vi har lyckas nå ut till så många som möjligt.

Hur ofta kommer danserna sedan att äga rum?

– Vi kommer ha en utvärderin­g efter premiären, men tanken är att anordna detta nu några gånger per år. Kanske till och med varannan månad. Vi får se lite hur premiären går, säger Sofie Johansson, verksamhet­sutvecklar­e på ABF Halland.

Sofie Johansson

 ?? Bild: Privat ?? Lizeth Alcocer från Hjärter sex (studentern­a), Martin Extor som jobbar med ABF:S verksamhet för fritidsakt­iviteter inom LSS och Sofie Johansson som är verksamhet­sutvecklar­e ABF Halland.
Bild: Privat Lizeth Alcocer från Hjärter sex (studentern­a), Martin Extor som jobbar med ABF:S verksamhet för fritidsakt­iviteter inom LSS och Sofie Johansson som är verksamhet­sutvecklar­e ABF Halland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden