Hallandsposten

Ymer ute ur Australian Open efter jätterysar­e – föll i maratonmat­ch

Mikael Ymer är utslagen ur Australian Open efter en maratonmat­ch mot Karen Chatjanov. Den väldige ryssen blev för svår i den andra omgången och vann med 3–2 i set. Ymer lämnar därmed Melbourne med en prischeck på cirka 836 000 kronor.

- TT

Efter att ha utklassat japanen Yasutaka Uchiyama i öppningsma­tchen följde en betydligt tuffare uppgift för Mikael Ymer i den andra omgången.

På andra sidan nätet stod 16-seedade Karen Chatjanov vars främsta bedrift i grand slam-sammanhang är en kvartsfina­lplats i Franska mästerskap­en förra året.

Ymer fick också en tuff start mot den nästan två meter långe ryssen som relativt enkelt kunde ta hem första set med 6–2.

Den 21-årige svensken visade dock prov på mer stabilitet i det andra, höll sin serve genomgåend­e och utjämnade efter ett set som återigen slutat 6–2, den här gången till Ymers favör.

Men det här var en match med flera ansikten.

När självförtr­oendet borde varit aningen sargat hos Chatjanov körde han i stället över Ymer i tredje och gick fram till en snabb 5–1-ledning. Ymer brejkade tillbaka, men föll ändå till sist med 4–6.

Då var det dags för en ny scenföränd­ring. Mikael Ymer spelade för sin existens i grand slam-turneringe­n – och gjorde det med framgång. Svensken utjämnade ännu en gång när han tog hem det fjärde setet med 6–3.

Efter en kavalkad av missade servegame från båda spelarna i det femte setet kräves det ett så kallat supertiebr­eak, där först till tio poäng vinner, för att skilja spelarna åt.

Väl där gick Ymer fram till ledning med 8–6 och var bara två bollar ifrån sin karriärs största framgång.

Men då svarade Chatjanov med att vinna fyra raka poäng – och därmed matchen.

Maratonmat­chen varade i hela fyra timmar och 34 minuter och slutade för Ymer med förlustsif­frorna 2–6, 6–2, 4–6, 6–3. 6–7.

 ?? Bild: Andy Wong/tt ?? Mikael Ymer förlorade mot ryssen Karen Chatjanov.
Bild: Andy Wong/tt Mikael Ymer förlorade mot ryssen Karen Chatjanov.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden