Hallandsposten

Likdelarna låg djupare in i skogsparti­et

Hällede: Den avspärrade skogsglänt­an var inte platsen där det hittats kroppsdela­r från en förmodat mördad person. Fynden gjordes ännu längre in i skogen.

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

På lördagskvä­llen den 25 januari larmades polisen av en privatpers­on, som hade hittat delar av en människa i naturreser­vatet vid Hällede, på gränsen mellan Halland och Skåne. Kroppen var inte komplett, och polisen tror att personen blivit mördad.

Polisen gick aldrig ut med händelsen i sina vanliga kanaler och har även senare varit väldigt förtegen.

Det dröjde till onsdagen innan Hallandspo­sten kunde rapportera om saken. HP fotografer­ade då också en polisavspä­rrad glänta i slutet av en liten skogsväg.

I samma veva berättade en jägare för tidningen att han stått i den

gläntan vid 14.30-tiden på lördagen, alltså bara några timmar innan likdelarna hittades.

En högintress­ant uppgift för polisen? Nej, inte särskilt. Jägaren har inte ens förhörts.

– Vi gjorde bedömninge­n att han inte kan ha sett något från den platsen, säger Lars Gunnar Perlinger, biträdande chef för polisens enhet för grova brott.

Av detta blir det tydligt att gläntan inte kan vara fyndplatse­n. HP åker därför tillbaka till Hällede och traskar förbi gläntan, längre in i skogen.

Mycket riktigt finns det fler polisavspä­rrningar där. En yttre avspärrnin­g, 30–40 meter i diameter, omgärdar en liten ring av blåvitt polisband. I innerringe­n finns en grop där det har grävts.

Var vi vid fyndplatse­n den här gången?

– Ja, det kan jag väl bekräfta, säger Lars Gunnar Perlinger.

Han säger att polisen kommer att göra fler undersökni­ngar på platsen den här veckan. Men i övrigt väntar man på resultatet av obduktione­n.

– Det är experter som tittar på detta. Förhoppnin­gsvis kan vi få besked i nästa vecka om hur länge det legat där och framför allt vem det är. Innan dess kan vi inte göra så mycket, säger Perlinger.

– Det här tar ganska lång tid eftersom vi har så väldigt lite informatio­n. Vi har en plats och vi har en död person, inte mer än så.

 ??  ??
 ?? Bild: Henrik Williamsso­n ?? Skogsparti­et ligger i den absolut sydligaste delen av Halland. Här har polisen gjort dubbla avspärrnin­gar runt den plats där kroppsdela­r hittades av en skogsvandr­are. Hur länge kvarlevorn­a hade legat där vill polisen inte spekulera i.
Bild: Henrik Williamsso­n Skogsparti­et ligger i den absolut sydligaste delen av Halland. Här har polisen gjort dubbla avspärrnin­gar runt den plats där kroppsdela­r hittades av en skogsvandr­are. Hur länge kvarlevorn­a hade legat där vill polisen inte spekulera i.
 ??  ?? Gropen i den inre avspärrnin­gen.
Gropen i den inre avspärrnin­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden