Hallandsposten

Fokuserat HBTK glänste i Hallandsde­rbyt

Viktiga veckan började på bästa sätt för Halmstad BTK. Tom Jarvis bidrog med två av fyra segrar när Falkenberg kördes över i Hallandsde­rbyt och genrepet inför seriefinal­en mot Eslöv på söndag. – Förlusten senast var som en spark i tänderna, säger han.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Sport: Halmstad BTK värmde upp inför seriefinal­en mot Eslöv på söndag på bästa sätt. Hallandsri­valen Falkenberg besegrades – precis som i höstas – med klara 4–0 i länsderbyt i Pingisliga­n.

Halmstad BTK:S herrar gav en omedelbar och kraftfullt replik efter förra omgångens 1–4-förlust och bleka insats i toppmötet borta mot Söderhamn.

Tom Jarvis, som vilades då efter att ha varit i väg på Os-kval med Storbritan­nien, var tillbaka och vann två tuffa matcher mot An Shu (3–1 i set) och Padasak Taniviriya­vechakul (3–0).

– Jag är jätteglad över att vinna två matcher. Jag har inte spelat på topp i år och inte så bra som jag gjorde förra året i Pingisliga­n så det här är jättebra för mitt självförtr­oende. Jag tror att det är första gången den här säsongen jag vinner två matcher hemma, säger han och fortsätter:

– Jag har förlorat många jämna matcher, men i dag när det var jämnt så kände jag mig mycket lugnare och litade på mig själv. Jag tror att det är det som har svikit mig lite tidigare.

Jarvis slog An Shu med 11–8, 11–8, 9–11 och 11–3.

– Han är en lurig spelare. Jag mötte honom en gång för några år sedan så jag hade en del grejer i bakhuvudet. Jag gick bara ut och spelade mitt spel och försökte se honom som en normal spelare, förklarar Hbtk-britten.

Den segern gav Halmstad BTK 2–0 i lagmatchen efter att Elias Ranefur på bordet bredvid besegrat Padasak Taniviriya­vechakul i tre raka set: 11–6, 11–9 och 11–5.

Alla Hbtk:arna verkade heltända och en rapp Fabian Åkerström följde upp med 11–3, 11–8, 11–3 mot Alexander Franzén för 3–0 sammanlagt.

– Förlusten senast var som en spark i tänderna. Vi har haft en veckas bra träning och alla har gjort vad de behövde göra. Alla vi fyra är i bra form nu så det blir spännande att se vad resten av serien och slutspelet för med sig, menar Tom Jarvis.

Han säkrade sedan 4–0-segern själv genom att slå Taniviriya

” Förlusten senast var som en spark i tänderna. Vi har haft en veckas bra träning och alla har gjort vad de behövde göra.

vechakul i tre raka set (11–3, 15–13, 13–11). Men matchen var en riktig holmgång där Jarvis hade tre setbollar emot sig i andra set och två i tredje innan han vände.

– Jag tappade lite fokus i mitten av seten och vet inte hur många setbollar jag räddade. Men jag tänkte inte på vad det stod utan försökte bara spela på samma sätt, säger han och fortsätter:

– Vi gjorde en dålig match senast mot Söderhamn. I dag handlade bara om att studsa tillbaka, förbättra vårt självförtr­oende och göra oss redo för att strida mot Eslöv på söndag.

Det är dags att slå dem?

– Det är dags.

Tom Jarvis matchvinna­re i HBTK

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Fabian Åkerström var riktigt på hugget och ordnade en 3–0-ledning för Halmstad BTK i derbyt mot Falkenberg genom att slå Alexander Franzén i tre raka set. Till slut vann HBTK med 4–0 i Halmstad arena.
Bild: Jari Välitalo Fabian Åkerström var riktigt på hugget och ordnade en 3–0-ledning för Halmstad BTK i derbyt mot Falkenberg genom att slå Alexander Franzén i tre raka set. Till slut vann HBTK med 4–0 i Halmstad arena.
 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Yes! Halmstad BTK:S brittiske landslagss­pelare Tom Jarvis knyter näven efter en av många vunna bollar i derbyt mot Falkenberg i Halmstad som HBTK – precis som i bortamötet i höstas – vann med 4–0.
Bild: Jari Välitalo Yes! Halmstad BTK:S brittiske landslagss­pelare Tom Jarvis knyter näven efter en av många vunna bollar i derbyt mot Falkenberg i Halmstad som HBTK – precis som i bortamötet i höstas – vann med 4–0.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden