Hallandsposten

Strömwall: ”Har inte sagt någonting”

Flera Khl-spelare har pressats till att tacka nej till Tre Kronors hemmaturne­ring i Globen. För Malte Strömwall, poängkung i Sotji, var det aldrig några problem att få åka. – Jag tror de tycker att det är roligt att jag är uttagen, säger han.

- Göran Sundberg/tt

Den Luleåfödde 25-åringen har gjort jättesuccé under sin debutsäson­g i KHL. Med 19 mål och 36 poäng på 44 matcher är han poängbäst i ett Sotji som med åtta matcher kvar av grundserie­n slåss om en slutspelsp­lats.

Flera svenska spelare har pressats att inte åka till Globenturn­eringen, men Strömwall säger att han inte har utsatts för påtrycknin­gar.

– Mitt klubblag har inte sagt någonting. Jag tror de tycker att det är roligt att jag är uttagen och får komma hit och spela på en hög

” Det är hemmaplan och kul att bli uttagen och få spela i Globen.

Malte Strömwall

nivå. Att det är något jag tar med mig tillbaka till klubblaget sedan, säger han.

Strömwall säger att han blivit arg om han utsatts för påtrycknin­gar.

– Det är klart. Det är hemmaplan och kul att bli uttagen och få spela i Globen. Det har jag aldrig gjort förut, så det ska bli väldigt kul. Samtidigt är det de som äger mig och deras beslut om jag får åka.

Strömwall gjorde sin första Euro Hockey Tour-turnering i december i Moskva. Det slutade med turnerings­vinst för Sverige och Sotjispela­ren sköt två mål.

– Jag tycker hela laget spelade bra och för egen del var det kul att få komma in och prova på en Euro Hockey-turnering. Innerst inne vet man vad man går för och det tycker jag att jag har visat i klubblaget, så det var kul att visa att man håller på den här nivån också.

Totalt fem Khl-spelare finns det i det svenska laget i Globen, förutom Strömwall också målvaktern­a Lasse Johansson, CSKA Moskva och Magnus Hellberg, SKA S:t Petersburg samt backarna Klas Dahlbeck, CSKA och Lukas Bengtsson, SKA.

CSKA och SKA dominerar i västra konferense­n och är sedan länge klart för slutspel.

 ?? Bild: Jessica GOW/TT ?? Khl-proffset Malte Strömwall kommer till Beijer Hockey Games.
Bild: Jessica GOW/TT Khl-proffset Malte Strömwall kommer till Beijer Hockey Games.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden