Hallandsposten

Halmstad Hammers vill behålla sin succéträna­re

Efter pågående säsong går succéträna­re Fredrik Johanssons kontrakt ut med Halmstad Hammers. Klubben vill jobba med kontinuite­t och ser gärna en fortsättni­ng med Johansson vid rodret. – Jag vet mycket väl var jag har Fredrik, säger Hammers sportchef Niklas

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se

Hammersträ­naren Fredrik Johansson är just nu inne på sin fjärde säsong i Halmstadkl­ubben och skördar framgångar som aldrig förr.

Men den fjärde säsongen är också den sista på kontraktet för Johansson och just nu jobbar Hammers för att få succéträna­ren att stanna kvar i klubben.

– Jag har bett om att få lite budget så att jag kan jobba med spelartrup­pen och med ”Freddan” (Fredrik Johansson) och övriga ledarstabe­n, säger Söderström.

Hammers har under Johanssons ledning gått lite upp och ner – minst sagt.

Första och tredje säsongen blev tunga för klubben, medan den andra bjöd på mer positiva tongångar.

Men det är först nu, under den fjärde säsongen, som Johansson fått ett enat Hammers att dra åt samma håll och laget leder just nu Allettan södra.

– Jag har stått bakom honom under de tuffa säsongerna och vet mycket väl var jag har honom, säger Söderström men vill inte ge några konkreta svar på hur snacket går mellan klubben och Hammersträ­naren.

Men vad säger då huvudperso­nen Fredrik Johansson själv?

– Jag trivs i Halmstad, i klubben och med killarna i laget, så mycket kan jag säga. Vi får se vad det leder till, det får tiden utvisa, säger han.

I och med framgångar­na börjar också andra klubbar att intressera sig för Hammersspe­larna, även om Niklas Söderström inte fått några konkreta förfrågnin­gar.

– Det är klart att med framgång kommer också intresse från andra klubbar men än så länge är det ingen som har hört sig för om varken tränare eller spelare, säger Söderström och fortsätter:

– Däremot är det många som har hört av sig till oss och vill komma hit.

Under den gångna roadtripen har sportchef Söderström pratat med spelarna i truppen för att känna av lite hur deras tankar går kring en fortsättni­ng i Hammers.

– Jag har kollat vem som vill vara kvar och det har varit positiva tongångar från spelarna, så det känns bra, säger han.

Hammers, som nu siktar på att vinna Allettan, tar sig an det första hindret Tranås på hemmais under onsdagen. Det blir den första av fyra hemmamatch­er på de fem sista omgångarna i Allettan södra.

– När vi nu ligger på den position vi ligger är det klart att vi siktar på att vinna serien, säger Söderström.

Alla spelare utom Alexander Andersson är tillgängli­ga för spel.

” Vi får se vad det leder till, det får tiden utvisa.

Fredrik Johansson Huvudträna­re i Halmstad Hammers

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Halmstad Hammers vill gärna behålla sin succéträna­re Fredrik Johansson, vars kontrakt går ut efter denna säsongen.
Bild: Roger Larsson Halmstad Hammers vill gärna behålla sin succéträna­re Fredrik Johansson, vars kontrakt går ut efter denna säsongen.
 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Niklas Söderström, sportchef i Halmstad Hammers, har pratat med spelarna i truppen och med huvudträna­re Fredrik Johansson om en fortsättni­ng i klubben.
Bild: Jari Välitalo Niklas Söderström, sportchef i Halmstad Hammers, har pratat med spelarna i truppen och med huvudträna­re Fredrik Johansson om en fortsättni­ng i klubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden