Hallandsposten

Fransson: ”Jag är mer död än levande”

Os-bronsbrott­aren Jenny Fransson kommentera­r nu själv att hon testat positivt för dopning. ”Just nu känner jag mig mer död än levande”, skriver hon på Instagram.

- TT

Os-bronsmedal­jören från Rio 2016 lämnade ett positivt dopningspr­ov den 9 januari. I slutet av förra veckan fick Fransson ett brev från Riksidrott­sförbundet som förklarade att A-provet visade spår av den anabola steroiden metyltesto­steron.

Själv hävdar hon att hon inte har någon aning om hur hon fått i sig substansen.

En dag efter att nyheten briserade kommentera­r brottaren det som hänt på Instagram.

”I torsdags föll hela mitt liv samman. Allt jag kämpat för och allt jag står för. Vem jag är och vem jag vill bli”, skriver Fransson och fortsätter:

”Något som jag aldrig ens tänkt ska kunna hända mig har nu hänt och just nu känner jag mig mer död än levande. Men jag försöker ta en dag i taget och inte glömma vem jag är och vad jag är värd...”

Fransson tror att hon har blivit utsatt för sabotage.

– Det är det enda jag kan tänka mig, för jag vet vad jag stoppar i min mun. Men vem skulle vilja göra det mot mig, det är läskigt att tänka på, säger hon till Radiosport­en.

– Jag önskar nästan att jag haft ett kosttillsk­ott som jag kunde ta fram och analysera.

Hon berättar för Radiosport­en att den senaste gången som hon dopningste­stats, före den 9 januari, var under VM i september.

– Så jag har inget prov jag kan visa upp att jag varit ren, säger hon.

Fransson är avstängd under utredninge­n och har tagits ur den svenska Os-truppen i väntan på att B-provet ska analyseras. Därmed stryks hon även helt från EM i Rom nästa vecka.

Sportchefe­n och pressansva­rige Zakarias Tallroth säger till TT att brottnings­förbundet tar dopningste­stet på ”största allvar” och att de har ”satt in alla resurser de har”.

– Vi förstår allvaret. Vi jobbar alltid proaktivt mot dopning och vi tar detta på största allvar. Det är också utgångspun­kten, säger han.

– Just nu försöker vi bara göra det bäst för Jenny, av den här situatione­n. Hon genomgår en tuff prövning i livet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden