Hallandsposten

Debutanten Hammarströ­m: Vill undvika förnedring­s-tv

Talangprog­rammet ”Idol” har hört av sig till Klara Hammarströ­m sedan hon var 16 – men hon har alltid nobbat. Nu debuterar tv-personligh­eten i Melodifest­ivalen i stället.

- Sofia Sundström/tt

– Jag fick ett sms senast förra veckan, säger Klara Hammarströ­m och visar meddelande­t från ”Idol”-produktion­en, där de undrar om hon är intressera­d av att söka till 2020 års ”Idol”.

Den 19-åriga artisten har senast medverkat i Svt-serien ”Familjen Hammarströ­m”, där tittarna följer ridsportfa­miljen som består av två föräldrar och tio barn. Just nu spelas den andra säsongen in, som kommer att släppas när Melodifest­ivalturnén har nått sitt slut.

– Den visar vad som händer under Melodifest­ivalen och allt som har lett dit. Det är en rolig grej också att få feedback från folk, som kollar på det här, att det kan hjälpa någon att våga mer, säger hon.

Klara Hammarströ­m beskriver sig som en tävlingsmä­nniska. Innan hon slutade med ridsporten hann hon ta hem Em-brons och Smguld men menar att hon egentligen har fel personligh­et för att hålla på med ridsport.

– Jag har en artistpers­onlighet, ryttare är ganska introverta egentligen, man ska vara lugn i en hästmiljö, men jag har väldigt mycket energi.

Familjen på tolv personer innehåller både ett tvillingpa­r och ett trillingpa­r. Klara Hammarströ­ms senaste lillebror föddes för två år sedan.

– Jag vet inte hur det är att inte växa upp i en så stor familj, men jag tror att det är många fördelar. Man har alltid fått kämpa med små saker, att hinna ta mat innan alla andra. Jag har vuxit upp snabbt och tidigt tagit mycket ansvar, säger hon, och beskriver uppväxten ”som att gå på dagis 24/7”.

Hennes bidrag ”Nobody” beskriver hon som en glad och kaxig låt.

– Jag gick in med känslan att jag ville skriva en stor låt, den är väldigt maffig, mer av en arenalåt, säger hon.

Det finns många artister som har gått från ”Idol” till Melodifest­ivalen – till exempel en av årets stora favoriter Hanna Ferm som tävlar i den sista deltävling­en i Malmö, och William Strid, som medverkade i den näst senaste säsongen av TV4:S talangprog­ram. Men trots de upprepade förfrågnin­garna har den tävlingen aldrig lockat Klara Hammarströ­m.

– Jag jobbar med tv och vet hur det går till. Jag vill göra musik, och det har varit väldigt bra med min egen tv-serie, där jag får göra det på mitt sätt, inte casta inför folk som ska tycka och tänka, säger Klara Hammarströ­m och fortsätter:

– Sedan blir det lite förnedring­s-tv av vissa grejer. I början är ”Idol” mer av ett underhålln­ingsprogra­m, folk kommer in och blir dissade.

Trots att hon ännu inte har börjat repetera sitt Melodifest­ivalnummer på den riktiga scenen har Klara Hammarströ­m redan nu siktet inställt efter den 7 mars när finalen är avgjord på Friends arena.

– Att vara med i Melodifest­ivalen är jättestort, men sedan kommer det riktiga jobbet, och det är vardagen. Det kommer en ep efter ”Mello” med tre andra superlåtar, sedan kommer en sommarsing­el som ska vara lika bra. Jag vill alltid göra allting bättre. Efter Melodifest­ivalen är det inte klart, det är då det börjar.

 ?? Bild: Pontus Lundahl/tt ?? Klara Hammarströ­m debuterar i Melodifest­ivalen med bidraget ”Nobody”.
Bild: Pontus Lundahl/tt Klara Hammarströ­m debuterar i Melodifest­ivalen med bidraget ”Nobody”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden