Hallandsposten

Dystra siffror för badet – 90 procent färre besök

Halmstad: Allt färre besöker badhuset i coronapand­emins spår. Jämfört med samma period förra året ligger minskninge­n på nästan 90 procent. Men några planer på att stänga Arenabadet finns inte i dagsläget.

- Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se 010-471 51 66

Halmstad: För två veckor sedan var läget som vanligt på Arenabadet – men nu har det totalvänt. Jämfört med samma period förra året har man tappat nästan 90 procent av besökarna.

När HP intervjuad­e Izabela Topalovic, enhetschef, för två veckor sedan för att se hur coronaläge­t hade påverkat badanläggn­ingens besökssiff­ror.

Två veckor senare har situatione­n förändrats radikalt. Besökssiff­rorna talar för sig själva – badet lockar inte i coronatide­r.

– I förra veckan hade vi 92 enkelbad ungdom och 107 vuxen. Det kan jämföras med samma period förra året då motsvarand­e siffror var 887 respektive 770, uppger Izabela Topalovic.

199 besökare mot 1 657 ger ett tapp på nästan 90 procent. Och det var förra veckan – denna veckan gissar Izabela Topalovic på att det kommer ännu färre badgäster.

– Det är inte så konstigt med tanke på läget. Besökssiff­ran har sjunkit stadigt efter regeringen­s beslut om maxantal vid offentliga tillställn­ingar, berättar Izabela Topalovic.

Eftersom badanläggn­ingen inte räknas som offentlig tillställn­ing har man kunnat ha öppet som vanligt. Simklubben Laxen driver än så länge sin simskola vidare, medan kommunen i måndags valde att stoppa sin undervisni­ngssimskol­a.

Men några planer på att stänga Arenabadet finns inte.

– Vi har fortfarand­e våra egna simskolor för barn och vuxna på eftermidda­garna som fortlöper även om det är jättemånga som väljer att inte komma, säger Izabela Topalovic och fortsätter:

–Så länge Folkhälsom­yndigheten inte avråder från att vistas på dessa anläggning­ar måste vi upprätthål­la våra mål kopplat till den verksamhet vi bedriver och säkerställ­a möjlighete­n för rekreation och motion.

” Vi har fortfarand­e våra egna simskolor för barn och vuxna på eftermidda­garna som fortlöper även om det är jättemånga som väljer att inte komma.

Izabela Topalovic

Dock har verksamhet­en gjort lite omflyttnin­gar personalmä­ssigt.

– Vi har färre i tjänst på Arenabadet måndag till fredag och har i stället personal som hjälper till på utebaden med att städa och förbereda inför öppning. Städtjänst­en hade vi annars köpt in, berättar Izabela Topalovic.

Innebär detta att ni kommer att öppna utebaden tidigare i år?

– Nej, vi har inga sådana planer i nuläget. Simskolan som vi har avtal med via barnoch ungdomsför­valtningen startar den 18 maj, men det är ungefär som tidigare år, kanske någon dag tidigare bara.

 ?? Bild: Hp/arkiv ?? Det är just nu glest mellan besökarna på Arenabadet.
Bild: Hp/arkiv Det är just nu glest mellan besökarna på Arenabadet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden