Hallandsposten

Plexiglas ska skydda mot coronasmit­ta

Halmstad: Nu satsar livsmedels­kedjan Willys ytterligar­e på att skydda sina kunder och personal mot coronasmit­tan. Under onsdagen monterades det upp plexiglass­kydd i kassorna på samtliga butiker i landet.

- Fredrik Almryd fredrik.almryd@hallandspo­sten.se

Halmstad: I förra veckan så hängdes skydd av plexiglas upp i kassorna på Willys i Halmstad. Allt för att minska risken för coronasmit­ta mellan personal och kunder.

Många arbetar hemifrån i dessa dagar. Restaurang­er och klädbutike­r gapar tomma men i livsmedels­butikerna rullar verksamhet­en på för fullt. För att skydda sin personal och alla kunder mot att smittas med coronaviru­s så valde livsmedels­kedjan Willys under onsdagen att sätta upp plexiglas i sina kassor i landets samtliga 200 butiker.

– Det var redan i förra veckan som det aviserades att vi skulle sätta upp plexiglas i kassorna och klistermär­ken på golven så att våra kunder håller avstånden, säger Sefedin Arifi som är butikschef på Willys Halmstad Öster.

I en av kassorna arbetar Agneta Bengtsson som nu möter sina kunder bakom det nyuppsatta plexiglase­t.

– Det känns bra för mig och kunden. Jag har inte suttit här så länge men än så har ingen klagat, folk respektera­r att hålla lite avstånd, säger Agneta Bengtsson.

Känsla bakom plexiglase­t är som att sitta i utvisnings­båset på en ishockeyma­tch. Det som man mest har problem med är att det ibland kan vara lite svårt att höra vad kunderna säger berättar Agneta Bengtsson och hennes kollegor. Kunderna i kassakön är enbart positiva

till försiktigh­etsåtgärde­rna.

– Jag tycker att det är en bra idé helst när man står så nära i kassan. Det skyddar både personalen och mig som kund. Extra bra för mig som är multisjuk och tillhör riskgruppe­n, säger Marianne Mcnab som gett sig ut för att handla mat. Annars håller Marianne och hennes man sig hemma och undviker att åka buss för att minska risken för smittsprid­ning.

En betydligt yngre kund är Ali Noursena som instämmer med att tycka att plexiglase­n kan vara en bra försiktigh­etsåtgärd.

– Ifall någon kund är coronaposi­tiv så minskar detta risken att personalen smittas, tror han.

Han liksom många andra tycker att det är en skrämmande utveckling med coronasmit­tan.

– Det gäller att skydda sig genom att tvätta händerna och lyssna på folkhälsom­yndigheten­s rekommenda­tioner, säger Ali Noursena och packar ner sina varor i en kasse.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Agneta Bengtsson börjar vänja sig vid att ha det nyuppsatta plexiglase­t mellan sig och kunderna, i det här fallet Marianne Mcnab.
Bild: Roger Larsson Agneta Bengtsson börjar vänja sig vid att ha det nyuppsatta plexiglase­t mellan sig och kunderna, i det här fallet Marianne Mcnab.
 ?? Bild: Roger Larsson ?? Johan Samevall och Håkan Thulin på Willys putsar för fullt på de nya plexiglase­n vid kassorna.
Bild: Roger Larsson Johan Samevall och Håkan Thulin på Willys putsar för fullt på de nya plexiglase­n vid kassorna.
 ??  ?? Butikschef­en Sefedin Arifi ser plexiglass­kydden som en extra säkerhet för sina medarbetar­e och kunder.
Butikschef­en Sefedin Arifi ser plexiglass­kydden som en extra säkerhet för sina medarbetar­e och kunder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden