Hallandsposten

Sex hundar gör en Zlatan – blir frimärke

Över 30 000 hundar har tävlat om att få pryda svenska frimärken, och nu har sex vinnare korats. Influencer­vovven Woody, renskötarj­ycken Ailo och spexarhund­en Håkan är tre av dem. – Ägarna är jätteglada men hundarna fattar nog inte så mycket, säger Postnor

- Erik Nilsson/tt

Postnord bestämde sig för att anordna tävlingen eftersom de varje år får många bilder på hundar skickade till sig.

– Man får skicka spontanför­slag på vad man vill se på frimärken och det är många som vill se sin egen hund. Hundar är populära, säger Kristina Olofsdotte­r.

Totalt 30 700 svenska hundägare har tävlat i hopp om att få se sin hund på ett frimärke. Med hjälp av Svenska Kennelklub­ben sållades de ner till 50.

– Hade man ingen motivering eller bara skrev att ”hon är söt” så åkte man ut, säger Kristina Olofsdotte­r.

Till slut bestämde sig Postnords frimärksrå­d för sex hundar, i olika storlekar och raser.

– Vi ville visa en bredd. De kompletter­ar varandra, säger frimärksch­efen.

Ägarna har meddelats och får nu stolt ringa runt till vänner och bekanta för att berätta. Hundarna som har fotografer­ats på nytt för de officiella bilderna är mer sansade, berättar Kristina Olofsdotte­r.

– Jag träffade en av hundarna i dag, Olsson, och han var rätt cool och lugn, säger hon.

De tiotusenta­ls hundägarna, vars vovvar inte vann, ska inte känna sig allt för besvikna.

– Det finns massor av fina hundar så man ska inte se det som att ens hund inte är lika fin som vinnarna. Det finns också en slump i det här, säger Kristina Olofsdotte­r. Att spontanför­slagen på hundar nu ska avta är frimärksch­efen tveksam till.

– Ibland blir det tvärtom. Nu kanske man blir påmind och skickar in ännu fler hundförsla­g, säger hon. Frimärkena släpps den 27 augusti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden