Hallandsposten

Begravning­ar

-

I Tönnersjö kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Siv Andersson, Halmstad. Som inledning spelade organist Lena Nielsen Air av J.S Bach därefter sjöng Nina Widegren Folkmelodi­n Amazing Grace. Officiant var Nils Juelsson. Under begravning­sakten sjöng solisten Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Kistan bars ut till graven till tonerna av Tröstevisa av B. Andersson, där tog familj, släkt och vänner ett sista farväl.

Begravning­sgudstjäns­t har hållits i Barkåkra kyrka för Ulla Damfeldt, Vejbystran­d. Som inlednings­musik spelade kantor Olle Cervin Våren av E. Grieg. Psalmen När sorgen känns tung i mitt sinne sjöngs och komm. Bo Håkansson höll griftetal. Efter överlåtels­e och bibelord sjöngs psalmen Vi är inte här förgäves. Efter begravning­sbön, Vår fader och Gud som haver sjöngs psalmen Som liljan på sin äng. Så följde avskedstag­ande och därefter spelades via ljudanlägg­ning Jag går och fiskar av P. Gessle med Gyllene Tider.

I Maria kyrkan har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Inga Hanson, Halmstad. Som inledning spelade kantorn Margaretha Lööf Tröstevisa av B. Andersson varefter Nina Widegren sjöng I min lilla lilla värld av blommor av E. Ahlin och Älskar du mig av S-E Magnusson/p. Bäckman. Officiant var komministe­r Claes Vetterlein. Gudstjänst­en avslutades med att kantorn spelade Så skimrande var aldrig havet av E. Taube.

I Söndrums kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Arne Johansson, Halmstad. Som inledning spelade organist Akiko Watanabe Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Därefter sjöng Nicola D´lima Johansson What a wonderful world av G.D Weiss/ B. Thiele. Officiant var Per Moberg. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan sjöng solisten För kärlekens skull av T. Gärdestad. Gudstjänst­en avslutades med att Time to say goodbye med Dana Dragomir spelades.

I Våxtorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t för Nils Johansson, Våxtorp hållits. Ceremonin inleddes med att kyrkomusik­er Marianne Nihlén på piano och Magnus Pålsson på saxofon spelade Macken av C. Eriksson. Inlednings­ord, griftetal och överlåtels­e hölls av komministe­r Anette Rajaniemi. Solisten Malin Olsson sjöng Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Släkt och vänner tog vid kistan ett sista farväl. Därefter sjöng Malin Sparvöga av M. Fredriksso­n. Som avslutning­smusik spelade Marianne och Magnus Macken av C. Eriksson.

I S:ta Anna kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits i stillhet för Sonny Johansson,

Halmstad. Officiant var komministe­r Torbjörn Andersson och för musiken svarade kantor Ingvar Petersson.

I Långaryds kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Thor Jonasson, Långaryd. Som inledning spelade kantor Regina Burton Air av J. S. Bach varefter hon sjöng Sounds of Silence av P. Simon. Officiant var prosten Björn Berggren. Solisten sjöng I din himmel av S. Aldén. I kyrkan tog barnen med familjer tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl. Solisten sjöng I den stora sorgens famn av K. och T. Gärdestad och som avslutning spelade kantorn Tröstevisa av B. Andersson.

I S:ta Katarina kapell har borgerlig begravning hållits för Göran Karlsson. Akten inleddes med att Tro av M. Fredriksso­n spelades. Övrig musik var Mercedes Benz med Sannex samt Som en bro över mörka vatten med Tommy Körberg. Officiant var Ann-christin Gustafsson. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Akten avslutades med att Himlen är oskyldigt blå med T. Gärdestad spelades.

I Söndrums kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Lars-erik Karlsson, Halmstad. Som inledning spelade organist Akiko Watanabe Smile av C. Chaplin. Därefter spelades My Way med Frank Sinatra. Officiant var Dan Hagung. Under begravning­sakten spelades Unforgetta­ble med Nathalie & Nat King Cole. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan sjöng Nina Widegren Aldrig ska jag sluta älska dig av J. Gardell. Gudstjänst­en avslutades med att organisten spelade We’ll meet again av R. Parker/ H. Charles.

I Steninge kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Bengt Segerbo, Steninge. Som inledning spelade organist Sven Engström folkmelodi­n Amazing grace varefter Nina Widegren sjöng Bridge over troubled water av Paul Simon. Efter bildspel sjöng solisten Vem kan segla förutan vind. Officiant var kyrkoherde em Bosse Vallén. Solisten sjöng Så skimrande var aldrig havet. När organisten spelade Nu grönskas det av J. S. Bach så bars kistan ut av barnen till graven där familj, släkt och vänner tog sitt farväl.

I Unnaryds kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Gun-britt Krantz, Unnaryd. Som inledning spelade kantor Regina Burton Som en bro över mörka vatten av P. Simon varefter hon sjöng Där rosor aldrig dör. Officiant var kyrkoherde emeritus Rune Bolmblad. Solisten sjöng Jag har hört om en stad av L. Lithell och som avslutning i kyrkan spelade kantorn folkmelodi­n Amazing grace. Vid graven tog sönerna med familjer tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden