Hallandsposten

Radarparet i toppform – då går HBK på ledighet

Först en lång försäsong på tolv veckor. Och nu – en ny försäsong på tolv veckor till. – Det är klart att man var taggad och såg fram emot premiären. Men nu är det bara att ställa om mentalt, säger Moa Karlsson sedan Halmstads BK imponerat mot blivande ser

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

– Jo, det var några fina kombinatio­ner och det är just det spelet som vi jobbar på att behålla och utveckla, förklarar Moa, själv tvåmålssky­tt på Tranevall i Harplinge.

Då hade radarkompi­sen Nellie Andersson först gjort 1–0 och 2–0 innan gästerna reducerade.

Men sex blixtrande minuter i början av andra halvlek, 53 till 59, skulle definitivt avgöra matchen. Först när en frispelad Karlsson iskallt rullade in 3–1.

– Jag kom fri, skottfinta­de och sedan var det bara att lägga in bollen.

Bara fyra minuter senare var det dags igen när hon ihop med Nellie Andersson vackert kombinerad­e sig igenom för att avsluta med ett skott via stolpen till 4–1.

När sedan Emma Nielsen med matchens vackraste passning friställde Alexandra Hellekant som rullade in 5–1 var matchen förstås avgjord även om Huskvarna reducerade.

– När vi spelar så här är vi svårstoppa­de med få tillslag, kantbyten och högt tempo, konstatera­r tränaren Fredrik ”Fidde” Andersson som fick se dottern Nellie vara inblandad i samtliga fem målen.

Men det var mittfältar­en Emma Nielsen han öste beröm över:

– Seriens kanske bästa spelare vågar jag nog påstå.

HBK ligger i fas enligt planen med premiären bara två veckor bort. Så skulle det ha varit om det inte hade varit för coronapand­emin. Men nu väntar i stället tio dagar ledigt innan försäsonge­n kör igång igen den 6 april.

– Även om det inte är kul så är det ju viktigt att följa Folkhälsom­yndigheten­s rekommenda­tion om vad som är bäst för samhället, anser Moa som själv har försökt sköta den individuel­la träningen hemma i stället för på gymmet.

– Det känns konstigt att vi efter tolv veckors träning bara skulle vara halvvägs till premiären. Så därför pausar vi en dryg vecka för att få ny energi, förklarar Fidde som nu får planera om:

– Vi har ju inte upplevt något liknande tidigare. Grunden är lagd där tjejerna har underkasta­t sig stenhård fysisk träning, men nu gäller det att underhålla den, men samtidigt inte köra igång för hårt.

Då väntar en träningstu­rnering mellan HBK, Halmia, Laholms FK och Böljan. En enkelserie där ettan möter fyran och tvåan trean innan match om tredjepris och final.

– Då blir det lite mer nerv och mer tävlingsli­kt än en vanlig träningsma­tch.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Moa Karlsson och Nellie Andersson, HBK:S radarpar, stod för fyra av HBK:S fem mål mot Husqvarna FF.
Bild: Jari Välitalo Moa Karlsson och Nellie Andersson, HBK:S radarpar, stod för fyra av HBK:S fem mål mot Husqvarna FF.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden