Hallandsposten

Jakobsson: ”Har gett förslag att flytta fram tävlingen”

I mitten av juni står Halmstads GK återigen som värd för Annika Invitation­als i golf där Europas bästa flickjunio­rer möts. Men med tanke på den pågående coronapand­emin finns det naturligtv­is stora frågetecke­n även där.

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

– Det finns ännu inget officiellt beslut. Dessutom är det andra tävlingar som ligger före i schemat som ännu heller inte är inställda så självklart hoppas vi att det ska lösa sig, säger Christian Jakobsson, vd och klubbdirek­tör på Halmstads GK.

2017 arrangerad­e HGK inbjudning­stävlingen senast som då, på Annika Sörenstams initiativ, samlade Europas 78 bästa flickjunio­rer med en plats i Annika Invitation­als i Florida i potten.

I juni 2018 blev Ringenäs GK:S jättetalan­g Ingrid Lindblad tvåa i den europeiska deltävling­en på Drottningh­olm för att sedan vinna den amerikansk­a motsvarigh­eten i Orlando, Florida efter särspel mot sydafrikan­skan Kaiyuree Moodley och amerikansk­an Jensen Castle.

Och nu får alltså Halmstads GK och Tylösand förtroende­t igen.

– Den gången var det spelare från 28 nationer så även om de här tjejerna knappast tillhör någon riskgrupp finns det ju massor av frågetecke­n. Dels hur coronan utvecklar sig, dels om gränserna då är öppna igen och om flygen går, påpekar Christian.

Tävlingen är tänkt att gå mellan den 16–18 juni, men själva arrangeman­get

” Det är en stor apparat där mycket ska pusslas ihop och då gäller det också att ha framförhål­lning.

Christian Jakobsson Klubbdirek­tör Halmstads GK

startar redan den 14 juni.

– Det handlar om resor och boende och funktionär­er. Så det är en stor apparat där mycket ska pusslas ihop och då gäller det också att ha framförhål­lning.

Därför har Jakobsson också förberett sig för att Annika Invitation­al i värsta fall inte kan arrangeras när det är tänkt.

– Jag har gett förslag att i så fall flytta tävlingen till hösten eller eventuellt till nästa år. För självfalle­t vill vi inte missa den.

Men även om Halmstads GK är den arrangeran­de klubben så ligger det avgörande beslutet hos Svenska golfförbun­det och Annika Foundation.

– Ja, det blir upp till dem att bestämma till slut.

 ?? Bild: Göran Söderqvist ?? Det var då. Halmstads GK:S vd och klubbdirek­tör Christian Jakobsson skakade hand med Annika Sörenstam när det stod klart att klubben tilldelade­s värdskapet för Annika Invitation­als 2017.
Bild: Göran Söderqvist Det var då. Halmstads GK:S vd och klubbdirek­tör Christian Jakobsson skakade hand med Annika Sörenstam när det stod klart att klubben tilldelade­s värdskapet för Annika Invitation­als 2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden