Hallandsposten

LAG-VM i bordtennis skjuts upp igen – nytt datum nästa vecka

LAG-VM i bordtennis läggs på is ännu en gång. Internatio­nella bordtennis­förbundet (ITTF) har skjutit upp alla internatio­nella tävlingar som skulle ha spelats före den 30 juni. – Det är inte så mycket att säga om det under rådande omständigh­eter, säger Sve

- Robin Salomonsso­n/tt

LAG-VM, som spelas i sydkoreans­ka Busan, skulle inlednings­vis ha gått i mars men flyttades fram till slutet av juni med anledning av coronaviru­sets spridning i världen. Det nya beskedet innebär därmed att turneringe­n skjuts upp igen.

Och det är inte den enda tävlingen som påverkas – det gör bland annat även Os-kvalet i Qatar i maj och veteran-vm i Bordeaux som skulle gått av stapeln i juni.

– Det är ett extraordin­ärt läge som kräver extraordin­ära beslut. Hälsan måste komma först i alla lägen, säger Thomas Buza.

Enligt honom var beslutet knappast oväntat. Nu kommer man från svenskt håll försöka hålla igång genom att hitta lösningar där spelare som är geografisk­t nära varandra kan träna utan längre resor.

– Det är det vi tittar på. Man kan säga att det finns tre elitklubba­r i Sverige där många har sin bas: Halmstad, Söderhamn och Eslöv. Då kan de som bor i närheten av Halmstad träna med varandra till exempel.

När lag-vm i stället ska spelas beslutas under kommande vecka.

Sedan tidigare är Os-kvalet i

Moskva den 8–12 april uppskjutet. Något som främst påverkar de svenska bordtennis­damerna eftersom herrarna redan är kvalificer­ade till OS i Tokyo som också det är uppskjutet.

– Vi har två tjejer som skulle ha åkt till Moskva och spelat, Stina Källberg och Linda Bergström, sade Svenska bordtennis­förbundets sportchef Mikael Andersson till TT i mitten av mars.

 ?? Bild: Per Hällström ?? Bordtennis­stjärnan Mattias Falck får vänta ytterligar­e på att lag-vm i bordtennis ska spelas. Arkivbild.
Bild: Per Hällström Bordtennis­stjärnan Mattias Falck får vänta ytterligar­e på att lag-vm i bordtennis ska spelas. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden