Hallandsposten

Ungdomarna­s besked: ”Vi vill spela”

Det var sista dagen innan förbudet mot folksamlin­gar större än 50 personer skulle träda i kraft. Och visst var det betydligt fler än personer än så runt Halmstad arena, svältfödda på liveidrott, när Halmstads BK vann IS Halmias P15-turnering Vintercupe­n.

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

– Kul att få möta mitt gamla lag. Speciellt som vi spelade riktigt bra, säger lagkaptene­n Måns Andersson efter att HBK hade kört över hans gamla lag, Laholms FK i finalen med 6–0.

Men mycket av snacket kom också att handla om coronaviru­set.

– Man försöker inte tänka på det så mycket och då hjälper det till att man får spela fotboll, säger Måns och berättar att spelarna, både i samband med matcher och träningar, nu duschar hemma.

Inte heller på Lagaholmss­kolan i Laholm där han går tycker Måns att man märker så mycket av det.

– Inte mer än att vi ska vara extra noga med hygienen och hålla avstånd. Annars är det mesta som vanligt.

I semifinale­n besegrade HBK Tölö med 1–0 medan LFK slog värdklubbe­n IS Halmia med 4–3 efter ett självmål med två minuter kvar.

Det gjorde uppenbarli­gen att luften gick ur ISH som förlorade matchen om tredje pris mot Tölö med 0–5.

– Då var vi riktigt dåliga – speciellt i första halvlek. I andra blev det lite bättre, men då låg vi redan under med 0–3, säger ISH:S lagkapten Wilton Ljunggren och berättar att man numera hälsar på motståndar­na på ett lite annorlunda sätt.

Även på hans skola, Söndrumssk­olan, märks förändring­ar.

– Det är många sjuka just nu som inte får gå. Och sedan har vi förberett oss för digital undervisni­ng hemifrån, men just nu är det vanliga lektioner så jag hoppas att det fortsätter så.

Om seriespele­t på ungdomssid­an kommer igång i vår tas beslut om vecka 15.

Men Måns och Wilton är överens: – Vi vill spela!

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Svältafödd­a på liveidrott lockade Halmias P15-turneringe­n Vintercupe­n mycket folk till Halmstad arena för att få se HBK vinna finalen mot Laholms FK.
Bild: Jari Välitalo Svältafödd­a på liveidrott lockade Halmias P15-turneringe­n Vintercupe­n mycket folk till Halmstad arena för att få se HBK vinna finalen mot Laholms FK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden