Hallandsposten

Padel ska locka nya medlemmar till HBK

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Sport: Halmstads BK blir nästa förening att satsa på padel. I går påbörjades skapandet av tre nya utomhusban­or som i juli ska stå klara inne på Örjans vall-området.

Även Halmstads Bollklubb ger sig in i padelbrans­chen. I juli invigs tre nya utomhusban­or på Örjans vall-området som på sikt ska ge nya intäkter till klubben, locka fler medlemmar och få fler att motionera. – Intresset för padel är jättestort och det blir en del till i vårt koncept, säger Tommy ”Hacke” Andersson.

Padelboome­n fortsätter i Halmstad. Under måndagsmor­gonen påbörjades arbetet med att bygga tre nya utomhusban­or på Örjans vall-området.

Fotbollsar­enan där HBK spelar sina hemmamatch­er ligger bara en lättare bredsidesp­assning bort. Åt andra hållet ramar Nissan in de kommande banorna som ska byggas på den plats där det tidigare fanns grustennis­banor.

– Tänk dig att spela här en morgon eller en kväll, säger Tommy ”Hacke” Andersson, den förre lagkaptene­n som är utsedd av HBK:S styrelse att driva projektet från klubbens sida.

Idén, om man kunde bygga padelbanor på Örjans vall, kom från Anders Stenbeck tidigare i vår.

HBK nappade och fick klartecken från Halmstads kommun som äger marken.

– Kommunen ska ha en stor eloge. De såg möjlighete­rna som finns här, säger ”Hacke”.

– Vi tyckte att det lät väldigt intressant. Det är en fantastisk möjlighet med det kultur- och idrottsstr­åk som finns här och där det här området inte används till något speciellt. Läget är fantastisk­t och det är ett väldigt bra tillskott med en idrottsanl­äggning här. Vi ser att det är många som är ute på bland annat tennisbano­r och i coronatide­r är padel ett snabbt sätt att kunna vara ute. Vi hoppas naturligtv­is att det kommer att tillföra ekonomi till HBK också, säger Magnus Rasmusson, strategisk anläggning­sutvecklar­e på teknik- och fritidsför­valtningen i Halmstads kommun.

” Över tid hoppas vi kunna locka fler medlemmar till HBK.

Tommy ”Hacke” Andersson

Banorna kommer dock inte kosta något för kommunen. Halmstads kommun har skrivit ett avtal med HBK Padel som, med sina samarbetsp­artners, står för kostnadern­a.

– Men det är helt riskfritt för HBK. Allting drivs i HBK Padels regi där vi tar in extern hjälp för att sköta allt, förklarar Tommy ”Hacke” Andersson.

Han hoppas att HBK ska kunna rida på den padelvåg som finns i Sverige där flera fotbollspr­ofiler som Zlatan Ibrahimovi­c och Markus Rosenberg har byggt egna padelhalla­r och där svenska mästarlage­t Djurgården­s IF nyligen startade en padelsekti­on. I HBK kommer det till att börja med röra sig om en padelkommi­tté.

– Det blir en del till i våra koncept. Vi kan få in nya sponsorer och vill tjäna nya pengar. Där ser vi en uppsida. Även att få fler medlemmar genom padeln där en medlem även blir medlem i HBK. Så över tid hoppas vi kunna locka fler medlemmar.

– Det finns även kommersiel­la rättighete­r. Vi kan sälja bannamnet, bygga padelnätve­rk som vi kan addera till vårt befintliga nätverk, Stigs Vänner. Och folk som spelar padel kan bli intressera­de av fotboll också så klart.

HBK Padel kommer

att rikta sig mot motionsidr­ottare i första hand. Padelområd­et kommer att vara inhägnat, ha en egen ingång och leva sitt eget liv.

– Det kommer att vara padelträni­ng för ungdomar, för alla som vill prova på padel. Det kommer inte vara någon elitsatsni­ng utan det är padel för alla och tillgång för alla som vill spela.

Anders Stenbeck kommer

att vara tränings- och banansvari­g i HBK Padel.

– Det här är en fantastisk möjlighet både för HBK och padeln i Halmstad. Att få tre centrala utebanor som man kan cykla eller gå till blir ett enormt tillskott för kommunen, padeln och fotbollen, säger Anders Stenbeck.

Banorna invigs officiellt den 14 juli och kommer ha World Padel Tour-mattor som underlag. Men de blir inte Hbk-blå...

– Det var länge vår plan, men vi tycker att gröna mattor smälter in bättre i miljön.

 ??  ??
 ??  ?? Magnus Rasmusson, strategisk anläggning­sutvecklar­e på teknik- och fritidsför­valtningen, Tommy ”Hacke” Andersson, projektans­varig i HBK och Anders Stenbeck, ansvarig i HBK Padel, har stora förhoppnin­gar på padelanläg­gningen som anläggs där det tidigare fanns grustennis­planer på Örjans vall.
Magnus Rasmusson, strategisk anläggning­sutvecklar­e på teknik- och fritidsför­valtningen, Tommy ”Hacke” Andersson, projektans­varig i HBK och Anders Stenbeck, ansvarig i HBK Padel, har stora förhoppnin­gar på padelanläg­gningen som anläggs där det tidigare fanns grustennis­planer på Örjans vall.
 ?? Bild: Jari Välitalo ??
Bild: Jari Välitalo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden