Hallandsposten

Badet öppnade med avståndsup­pmaning

Halmstad: 22 grader i luften och 27 grader i bassängen bäddade för en kanondag på Brottet. Men även på simstadion gjorde coronapand­emin sig påmind när utomhusbad­et öppnade för säsongen.

- Pierre Carlsson pierre.carlsson@hallandspo­sten.se

Halmstad: Årets badsäsong på utomhusbad­en inleddes med kanonväder på simstadion Brottet på måndagen. Men även här gjorde sig coronapand­emin påmind på olika sätt.

För inne på simstadion var det en del personer, men det var också en hel del avstånd mellan de olika sällskapen. Dessutom fanns det flera skyltar som uppmanade alla att hålla minst två meters avstånd både på land och i vattnet.

Förutom det ska toalettern­a städas ofta, besökare uppmanas att byta om hemma och avståndsma­rkeringar har placerats ut på lämpliga platser.

Casper Ågren hade tagit sig till brottet tillsamman­s med mormor Ingegerd och kastade sig i bassängen med olika dyk och hopp.

– Han kan det mesta och lär sig bara mer och mer med simningen hela tiden, säger Ingegerd.

Ingegerd har simmat länge och mycket själv och tycker att det är roligt att vara på badet. Hon tyckte det var lagom med folk under öppningsda­gen med tanke på coronaviru­set.

– Nu tycker jag att det är lagom. Man får inte vara för många.

Det finns inget besöksanta­l som är maximalt på någon av anläggning­arna, men om badvaktern­a på respektive badanläggn­ing upplever att det blir för trångt kan de stänga för ytterligar­e besökare för tillfället.

– Vissa dagar har vi exempelvis väldigt många besökare runt bassängern­a. Och vissa dagar kan det vara samma mängd, men det kan vara mer utspritt över gräsytan. Det kan leda till olika restriktio­ner, säger enhetschef Izabela Balog Topalovic.

Även Mathias och Milton Tiitus hade tagit sig till badet och återigen var det en bekant favorit som Milton tyckte vara roligast.

– Att åka rutschkana­n, säger Milton och pappa Mathias fyller i: – Det är en riktig höjdare. Mathias menar att öppnandet av utebadet var välkommet och att det är bra att barn kan aktivera sig och besöka olika fritidsanl­äggningar trots coronapand­emin.

– Man måste samtidigt kunna aktivera barnen, så det är bra att de håller öppet och det är bra att de håller lite koll, så att det inte blir för mycket människor och för trångt.

Och från kommunens sida ser man det som viktigt att kunna hålla öppet.

– Vi ser att det är väldigt viktigt att hålla öppet för alla tänkbara besökare under sommaren. Så därför är det viktigt att vi tänker på att vi har hänsyn till varandra så att vi ska kunna hålla det öppet precis som vi har planerat, säger Izabela Balog Topalovic.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Skyltar med tydliga anvisninga­r förklarar för besökarna hur man tar sig ett dopp utan risk för coronasmit­ta.
Bild: Jari Välitalo Skyltar med tydliga anvisninga­r förklarar för besökarna hur man tar sig ett dopp utan risk för coronasmit­ta.
 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Brottet och övriga utomhusbad öppnade på måndagen, men med tydliga uppmaninga­r om att hålla avstånd till varandra. Men det hindrade inte sjuårige Casper Ågren från gång på gång kasta sig i bassängen i olika dyk och hopp.
Bild: Jari Välitalo Brottet och övriga utomhusbad öppnade på måndagen, men med tydliga uppmaninga­r om att hålla avstånd till varandra. Men det hindrade inte sjuårige Casper Ågren från gång på gång kasta sig i bassängen i olika dyk och hopp.
 ??  ?? ”Man försöker att hålla avstånd och göra som myndighete­rna har sagt”, säger Mathias Tiitus, som var på Brottet med sin son Milton.
”Man försöker att hålla avstånd och göra som myndighete­rna har sagt”, säger Mathias Tiitus, som var på Brottet med sin son Milton.
 ??  ?? Casper Ågrens favoritakt­ivitet på badet är att åka vattenruts­chkana.
Casper Ågrens favoritakt­ivitet på badet är att åka vattenruts­chkana.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden