Hallandsposten

Nya trenden: Livesänt bröllop utan några gäster

Halmstad: Många bröllop ställs in men inte alla. Väljer man att gifta sig under rådande pandemi är det ofta utan, eller med betydligt färre gäster. Alternativ­et att livesända bröllopet och låta gästerna stanna hemma verkar ha blivit en trend.

-

Halmstadfö­retaget Tylösound har halkat in på ett bananskal och upptäckt en helt ny affärsidé: sända bröllop live på webben.

Precis som för många andra verksamhet­er kom coronakris­en som en käftsmäll. Bild- och ljudföreta­get stod plötsligt utan kunder när evenemang efter evenemang ställdes in. Nu har dock en helt ny typ av affärer börjat blomstra.

– Fler och fler har nappat på idén med livestream­at bröllop. Först var det något de gjorde bara för att gästerna inte kunde komma till kyrkan, nu känns det som att det blivit en grej att gifta sig under corona, säger Paul Aladin som driver Tylösound.

För att sända ett bröllop krävs två personer som riggar upp tekniken inför vigseln och sköter kameror och ljud under sändningen. De får inte störa ceremonin utan det gäller att det sitter, för de får ingen andra chans.

Vissa brudpar vill också att publiken på distans får se när de skär upp tårtan eller dansar för första gången som gift par. Publiken sitter hemma och har blivit inbjuda till en låst Facebookgr­upp där livesändni­ngen ligger och där de kan kommentera och skicka hälsningar.

– Någon tyckte det var en kanonlösni­ng, de sparade 100 000 kronor när de inte behövde bjuda hela släkten och kunde göra något annat för de pengarna, säger Paul Aladin. Är det detta som är framtidens bröllop?

– Ja, det tror jag. Man kanske bara bjuder sina närmsta vänner och familj medan gästerna från utlandet inte kommer utan får vara med på länk. Men vi skulle vilja göra det

 ??  ?? Bilden är ett kollage. Nu arrangeras bröllop med få gäster, resten får sitta hemma och titta på bröllopet live via webben.
Bilden är ett kollage. Nu arrangeras bröllop med få gäster, resten får sitta hemma och titta på bröllopet live via webben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden