Hallandsposten

Inga sommarbröl­lop i år – men desto fler 2021

Halmstad: Högsäsonge­n för bröllop börjar närma sig men många kärleksfes­ter har redan ställts in eller flyttats till nästa år. Hur är trycket på populära vigselplat­ser och festlokale­r? HP har undersökt saken närmare.

- Julia Paulsson

Det går att konstatera att majoritete­n av bröllopsfe­sterna planerade under sommaren har ställts in eller flyttats till nästa år. När det gäller vigslar blir många fortfarand­e av. Vissa satsar på ett mindre antal gäster eller viger sig i år men sparar festen till nästa sommar.

– Det är mer avbokninga­r än det är bokningar just nu, men många bokar om till ett nytt datum 2021, säger Johanna Petersson som är expedition­sansvarig i Halmstads församling.

– Jag brukar ge rådet att det är lika bra att vänta ett år till. Många har bokat sin vigsel ett år i förväg och har redan allt klart, då hoppas man såklart in i det sista att det ska gå att hålla i år, säger Pia Essbjörn, kanslist vid S:t Olofs kapell i Tylösand.

Ett Halmstadpa­r som HP pratat med skulle gift sig i mitten av maj och hade planerat en stor fest på Magasinet vid Slottsmöll­an. Bröllopet ställdes in och nu har paret preliminär­bokat ett nytt datum i oktober men är beredda på att även det kan komma att flyttas.

– Vi tog beslutet relativt tidigt i samband med att det kom rekommenda­tioner om folksamlin­gar. Vi valde att inte gå och hoppas in i det sista och ville ge våra gäster ett tidigt besked, säger den blivande brudgummen som inte vill ställa upp med namn och bild.

Han berättar att det var ett relativt enkelt beslut att skjuta på bröllopet och att det aldrig var något alternativ att dra ner på antalet gäster och fira med en mindre fest.

– Nej inte över huvud taget, vi har planerat ett relativt stort bröllop med 120 gäster, då vill vi inte göra något annat, säger han.

Hur känns det att behöva vänta på att bli man och fru?

– Jag tänker att om vi har varit ogifta i 20 år så kan vi klara ett år till. Barnen får stå ut med att vara oäktingar ett tag till, skrattar han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden