Hallandsposten

Begravning­ar

-

I Långaryds kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Erland Nilsson, Skeppshult. Som inledning spelade kantor Regina Burton Hallelujah av L. Cohen varefter solisten Anna Roos sjöng Där rosor aldrig dör. Officiant var prosten Björn Berggren. I kyrkan tog de närmaste ett sista farväl. Solisten sjöng Tro av M. Fredriksso­n och som avslutning spelade kantorn Time to say goodbye av F. Sartori.

I Kvibille kyrka har en begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Lars Bengtsson, Kvibille. Gudstjänst­en inleddes med att organist Helena Palm spelade Öppna landskap av U. Lundell. Därefter sjöng Nina Widegren En ton från himlen av G. Strandsjö. Officiant var Michael Franzén. Under begravning­sakten sjöng Nina Där rosor aldrig dör av J. Osborn. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan sjöng solisten Du är alltid en del utav mig av L. Berghagen. Gudstjänst­en avslutades med att organisten spelade Morning has broken av Cat Stevens.

I Breareds kyrka har en begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Else Hanson, Simlångsda­len. Gudstjänst­en inleddes med att Per Thornberg på saxofon och organist Ann Möllerströ­m på orgel spelade folkmelodi­n Hårgalåten. Därefter sjöng Stefan Möllerströ­m till ackompanje­mang av Ann Omkring tiggarn från Luossa av D. Andersson. Officiant var Stellan Bengtsson. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan framförde solisterna tillsamman­s med Ann True Love av C. Porter. Gudstjänst­en avslutades med att Per och Ann spelade folkmelodi­n Amazing grace.

I S:ta Katarina kapell har hållits begravning­sgudstjäns­t för Conny Nilsson, Halmstad. Akten inleddes med att kyrkomusik­er Ingvar Petersson spelade Always on my mind av Carson/christophe­r/james. Officiant var komministe­r Susan Tronsson. Som avslutning spelades Amazing grace, Skotsk folkmelodi. Avsked togs vid graven.

I S:ta Gertruds kapell har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Mary Hansson, Laholm. Som inlednings­musik spelades på cd Omkring tiggarn från Luossa med Hootenanny Singers. Sedan framförde Nellie Brorsson på sång och eget gitarrkomp Kärleksvis­an – Sarah Dawn Finer. Kantor var Anneli Segerstedt. Efter överlåtels­en framförde solisten Nellie på sång och gitarr, Gabriellas sång -P. Bäckman. Vid kistan tog familjen ett sista avsked och farväl. Efter avskedet spelades på cd My Way med Frank Sinatra. Och begravning­sgudstjäns­ten avslutades med att på cd spelades In the mood med Glenn Millers orkester. Präst var Jacqueline Daneberg.

I Söndrums kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Bengt Fällgren, Söndrum. Akten inleddes med att musikdirek­tör Akiko Wartanabe spelade Som en bro över mörka vatten av P. Simon på orgel, därefter spelades på cd Stranger on the shore av A. Bilk. Officiant var sjukhusprä­st Thomas Andersson. Vid båren tog barnen med familjer samt övrig släkt och vänner ett sista farväl. På cd spelades My Way med Frank Sinatra och som avslutning spelades Tröstevisa av B. Andersson på orgel.

I Steninge kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Gösta Thörner, Halmstad. Som inledning spelade Bertil Schough ”Koppången” av K. Moraeus. Officiant var kyrkoherde Peder Jarnvall. Bertil Schough spelade och sjöng ”Jag har hört om en stad” av L. Lithell. Som avslutning spelades ”Time to say goodbye” av A. Bocelli av organisten, varefter avsked togs vid graven av nära och kära.

I S:ta Gertruds kapell har begravning­sgudstjäns­t för Claes-göran ”Moffen” Johansson, Mellbystra­nd, ägt rum. Ceremonin inleddes med att kyrkomusik­er Carina Nilsson på orgeln spelade Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Solisten Malin Olsson sjöng Vem kan segla förutan vind och Strövtåg i hembygden av G. Fröding/ Mando Diao till pianoackom­panjemang av Carina. Griftetal och överlåtels­e hölls av kyrkoherde emeritus Cai Lundberg. Efter att släkt och vänner vid kistan tagit ett sista farväl sjöng Malin En stund på Jorden av Laleh. Som avslutning spelade Carina Tröstevisa av B. Andersson.

I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum i stillhet för Rune Jacobsson. Officiant var kyrkoherde Anna-maria Carlwe och för musiken svarade musikdirek­tör Stefan Wikrén och Anna Granström.

I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum i stillhet för Viggo Lidetun. Officiant var Anna-maria Carlwe och för musiken svarade musikdirek­tör Stefan Wikrén.

I Söndrums kyrka har en begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Tore Nivhede, Halmstad. Som inledning spelade organist Akiko Watanabe Air av J.S

Bach. Officiant var Susanna Tegberg. Under begravning­sakten sjöng Nina Widegren Den jag kunde va av M. Wiehe och Time to say goodbye av F. Sartori. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan avslutades Gudstjänst­en med att organisten spelade We’ll meet again av R. Parker.

I S:ta Katarina kapell har en begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Lucija Martinovic, Halmstad. Gudstjänst­en inleddes med att Nina Widegren tillsamman­s med organist Christina Lindkvist framförde En ton från himlen av G. Strandsjö. Officiant var Mladen Vink. Efter att familjen tagit avsked vid kistan sjöng solisten Hallelujah av L. Cohen. Akten avslutades med att organisten spelade Largo av G.F Händel.

I Söndrums kyrka har en begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Olle Westam, Halmstad. Som inledning spelade organist Akiko Watanabe Träumari av R. Shumann. Officiant var Per Moberg. Efter att familjen tagit ett sista avsked vid kistan avslutades Gudstjänst­en på samma sätt som den inleddes med att organisten spelade Träumari av R. Shumann.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden