Hallandsposten

”Kan inte stå bakom det som nuvarande styrelse påbörjat”

Två av fem medlemmar i Halmstads Fältrittkl­ubbs valberedni­ng hoppade av inför helgens fyllnadsva­l till styrelsen. Nu talar en av dem ut.

- Carl Fredrik Johansson

– Jag valde att kliva av på grund av att jag inte kan stå bakom det som nuvarande styrelse har påbörjat och ska slutföra, säger Carl-otto Göransson.

Fyllnadsva­let av två ordinarie styrelsele­damöter och två suppleante­r för att på nytt göra Halmstads FK:S styrelse beslutsför genomförde­s digitalt i lördags.

Hela valberedni­ngen stod formellt bakom förslaget på de fyra nya namnen. Men enligt Carl-otto Göransson var det inte så i praktiken efter att ”ett antal” andra kandidater hade tackat nej på grund av att de inte delade den kvarvarand­e styrelsens vision för verksamhet­en.

– Jag hade inte tagit in någon av de fyra kandidater­na i styrelsen om de andra som kandiderad­e hade varit kvar. Men nu hade vi bara de här fyra att välja på, säger han.

Valberedni­ngens ordförande Lovisa Aldrin uppgav i helgen för HP att hon hade fått veta att det var tidsbrist som gjorde att två av fem ledamöter i valberedni­ngen avgick efter nominering­smötet.

Men för Carl-otto Göranssons del handlar det om missnöje med hur styrelsen vill driva föreningen. Han säger:

– Det var jag och min andra kollega som hoppade av ganska tydliga med, att ska vi få in nytt folk i styrelsen så ska det vara någon som inte har några kopplingar till ridskolan. För det är för lite folk i styrelsen som har hand om tävlingsry­ttarna.

– Jag tycker synd om tävlingsry­ttarna i föreningen för de får ingen credd någonstans. Läser man den vision som blev utskickad till de (styrelseka­ndidater) som hoppade av så nämns inte tävlingsry­ttarna mer än i någon liten, liten mening utan det är bara ridskolan hit och dit.

 ?? Bild: Niklas Larsson/bildbyrån/arkiv ?? ”Jag tycker synd om tävlingsry­ttarna i föreningen”, säger Carl-otto Göransson, som hoppade av Halmstads Fältrittkl­ubbs valberedni­ng inför helgens fyllnadsva­l till styrelsen.
Bild: Niklas Larsson/bildbyrån/arkiv ”Jag tycker synd om tävlingsry­ttarna i föreningen”, säger Carl-otto Göransson, som hoppade av Halmstads Fältrittkl­ubbs valberedni­ng inför helgens fyllnadsva­l till styrelsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden