Hallandsposten

Hammers publikmål kan flytta säsongen

- Anders Tornell

Sport: Halmstad Hammers vill inte spela utan publik på läktarna. Därför är hockeyklub­ben beredd att skjuta fram säsongssta­rten om det behövs i höst.

Halmstad Hammers tänker inte spela utan publik i höst och är beredda att skjuta på säsongen två månader om det skulle behövas på grund av coronakris­en. – Det blir tufft ekonomiskt om vi inte har några åskådare, säger Niklas Söderström, sportchef i Hammers.

I dagarna gick en skrivelse ut till samtliga klubbar i Hockeyetta­n hur lagen ser på framtiden i dessa coronatide­r.

Frågeställ­ningen var bland annat hur föreningar­na funderar kring spel inför tomma läktare och om man vill skjuta på seriestart­en om virusprobl­emen fortsätter.

– Det känns svårt att spela utan publik. Vi har kostnader för löner och domare och är beroende av försäljnin­gen på matcherna. Sedan finns det heller inte ett centralt avtal med någon sponsor sedan ATG hoppade av så allting känns väldigt osäkert, säger Niklas Söderström.

” Det är ingen som vet vad som händer. Skjuter viruset fart igen eller fortsätter det att ständigt gå ner? Därför får vi ta en månad i taget.

Tanken är att Hockeyetta­n södra, där Hammers ingår, ska starta som vanligt i mitten av september, men det kan också bli senare beroende på coronasitu­ationen i Sverige.

– Det är ingen som vet vad som händer. Skjuter viruset fart igen eller fortsätter det att ständigt gå ner? Därför får vi ta en månad i taget. Vi är beredda att flytta fram seriestart­en två månader och försöka hitta lösningar för att spela längre in på våren.

– Men vi kan också tänka oss att spela onsdag, fredag och söndag vissa veckor – det är vi positiva till om säsongen blir kort. Sedan kan det i sin tur föra med sig problem när det gäller junior- och ungdomshoc­keyn.

Det är mycket som är ovisst. Inte minst om det går att genomföra en hel säsong.

– Jag tror det blir tufft på SHLnivå att spela 52 omgångar, men det är inte bara där utan det kommer att bli jobbigt för alla.

Hammers hoppas kunna spela sex till åtta träningsma­tcher inför säsongen och går allt som det är tänkt så börjar matcherna i mitten av augusti, där klubben gjort klart med dubbelmöte­n mot seriekolle­gorna Nybro, Tyringe och Hanhals.

Än finns det inget spelschema för hösten.

Hammers har stora delar av truppen spikad, men väntar på att förstärka med ytterligar­e ett par spetsspela­re.

Klubben har varit på jakt efter Grums poängmaski­n Pelle Hedlund som i stället valde spel i Mariestad. Den klubben backade dock på onsdagen när det visade sig att Hedlund redan i april hade förlängt med Grums(!) och satt på två kontrakt och därför nu blir kvar hos värmlännin­garna.

Hammers har dock andra alternativ där man hoppas på positiva svar.

Niklas Söderström

 ??  ??
 ?? Bild: Roger Larsson ?? Halmstad Hammers segertåg drog mycket publik till ishallen, men klubben vill inte spela utan åskådare till hösten.
Bild: Roger Larsson Halmstad Hammers segertåg drog mycket publik till ishallen, men klubben vill inte spela utan åskådare till hösten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden