Hallandsposten

Begravning­ar

-

I S:ta Katarina kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Gunnar Albrektsso­n, Halmstad. Akten inleddes med att organisten Ann-catrin Björnberg på orgel spelade Våren av Grieg. Officiant var komministe­r Susan Tronsson. Vid kistan tog anhöriga ett sista farväl. Akten avslutades med att organisten spelade Så skimrande var aldrig havet av Taube.

I Torups kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Lennart Berggren, Torup. Som inledning spelade kantor Maria Elisson Air av

J. S. Bach varefter solisten Kenneth Benjaminss­on sjöng Håll mitt hjärta av B. Skifs/p. Hallström/l. Andersson. Officiant var kyrkoherde Per Warnholtz. I kyrkan tog sönerna med familjer tillsamman­s med syster, övrig släkt och vänner ett sista farväl. Solisten sjöng Hallelujah av L. Cohen och som avslutning spelade kantorn Tröstevisa av B. Andersson.

I Snöstorps kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Birgit Eklund, Halmstad. Som inledning spelade musikdirek­tör Stefan Wikrén folkmelodi­n Amazing grace varefter han sjöng Jag har hört om en stad ovan molnen av L. Lithell. Officiant var komministe­r Jonas Kennerö. Stefan sjöng O store Gud av C. Boberg och Koppången av P-E Moraeus. Till tonerna av Gammal fäbodpsalm av O. Lindberg bars kistan ut till graven där familjen tog sitt farväl.

I Oskarström­s kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Bernt Gillberg. Akten inleddes med att Månstrålar klara spelades med Tommy Körberg. Officiant var komministe­r Joachim Franzén. Efter textläsnin­gen spelades I walk the line med Johnny Cash. Akten avslutades med att My way spelades med Frank Sinatra.

I S:ta Anna kapell har det hållits begravning­sgudstjäns­t för Evald Karlsson. Gudstjänst­en inleddes med att organisten Ingvar Petersson spelade Largo av Händel på orgel. Officiant var Torbjörn Andersson. Därefter sjöng solist Rebecka Samdell Strövtåg i hembygden av Gustaf Fröding. Efter avskedet sjöng Rebecka Gabriellas sång av S. Nilsson/p. Bäckman. Som utgångsmus­ik spelades Hymne av Vangelis av Ingvar Petersson.

I Veinge kyrka har begravning­sgudstjäns­t för Karl-axel Årneberg, Laholm hållits. Ceremonin inleddes med att kyrkomusik­er Charlotte Bachman på orgeln spelade Våren av E. Grieg. Solisten Malin Olsson sjöng Där rosor aldrig dör till Charlottes pianoackom­panjemang. Griftetal och överlåtels­e hölls av komministe­r Thommy Nicklasson. Malin sjöng även Jag har hört om en stad av L. Lithell. Som avslutning spelade Charlotte på orgeln Gammal fäbodpsalm av O. Lindberg. Vid graven tog släkt och vänner ett sista farväl.

I Enslövs kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits i stillhet för Ingrid Svensson, Sten. Officiant var komministe­r Joachim Franzén och för musiken svarade kantor Birgitta Eliasson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden