Hallandsposten

Stenson vill ha besked om Ryder Cup

Ställs Ryder Cup in eller blir det av – och i så fall med eller utan publik? Henrik Stenson är en av många som undrar. ”Hoppas vi får höra något om Ryder Cup inom snar framtid”, skriver han till TT.

- Carl Göransson/tt

Henrik Stenson och hans familj lämnade Florida och USA för ett par veckor sedan och är sedan dess ”hemma” i Skåne för att njuta av den svenska sommaren. Redan i en intervju med TT för drygt en månad sedan hintade 44-åringen om att det inte brådskade med en comeback efter coronauppe­hållet – och Stenson håller fast vid planen.

När Pga-touren är tillbaka i Fort Worth, Texas, nästa vecka är den svenske stjärnan kvar på blågul mark. Först i månadsskif­tet juli– augusti räknar Henrik Stenson med att tävla igen.

” Får se hur allting utspelar sig och hur reserestri­ktioner påverkar. Håller koll på Skåne under tiden.

Henrik Stenson golfproffs

”Japp, mest troligt WGC (Fedex St Jude, med start den 30 juli) och Pga-mästerskap­en (årets första major veckan därpå) som första tävlingar med gällande karantänre­gler i USA”, skriver han i ett sms.

Dessförinn­an hoppas Stenson ha fått besked om Ryder Cup, den heta golffajten mellan USA och Europa som är tänkt att avgöras på Whistling Straits i Wisconsin sista veckan i september. En mängd frågetecke­n finns: Blir Ryder Cup över huvud taget av, i så fall hur – och hur påverkas kvalificer­ingsregler­na av coronapand­emin.

”Följer ju info och hoppas vi får höra något om Ryder Cup inom snar framtid”, skriver Stenson.

Medan Pga-touren drar i gång snart planerar Europatour­en för en omstart i juli och finaltävli­ngen i Dubai först i december. Stenson räknar mestadels med spel i USA under hösten, som läget är nu.

”Europatour­spel på senhösten tveksamt, men får se hur allting utspelar sig och hur reserestri­ktioner påverkar. Håller koll på Skåne under tiden”, skriver han.

 ?? Bild: Kamran Jebreili/tt/arkiv ?? Henrik Stenson är hemma i Sverige.
Bild: Kamran Jebreili/tt/arkiv Henrik Stenson är hemma i Sverige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden