Hallandsposten

Under all kritik på sina ställen i cykelstade­n med ambitioner

- Birrjorr

Cykelvägar. Halmstads ekonomiska fördelning­spolitik när det gäller cykelvägar är ett frågetecke­n.

Halmstads politiker vill göra Halmstad känt som Sveriges cykelstad nummer ett, men underhålle­t är på sina ställen under all kritik och är dessutom helt livsfarlig­a. Som på bilden intill av Orrstigen-harstigen i Tylösand. Hela sträckan från Bäckagårds­krysset till Tjuvahålan på båda sidor om Tylösandsv­ägen är på många ställen helt livsfarlig­a.

Jag undrar hur länge sedan någon på teknik- och fritidsför­valtningen inspektera­de här.

Dessutom saknas belysning, vilket gör att man nattetid inte hinner se rötterna och kan tappa styret. Detta påtalade jag den 4 augusti 2015 i insändare till HP (för fem år sedan!) efter att Bruno Toftgård skrev att ”genom byggnation av säkrare cykelbanor kan man minska olyckorna”. Jag föreslog heldragna linjer likt Brunnsåker­sskolan och under Karlsroväg­en och fick i ett svar i HP av Anna-lena Cumtell (KD) ”Att vårda det vi har är god förvaltnin­g av våra skattepeng­ar! Heldragna linjer torde också rymmas inom budget”. A-L Cumtell skrev då 2015 att Femklövern hade avsatt 25

miljoner kronor i budgeten 2016–2018 till cykelplane­n om underhåll och belysnings­åtgärder, inte bara till utbyggnad av nya cykelvägar.

Detta är fem år sedan! Vad har hänt sedan 2015? Ingenting! Tomt prat ifrån kommunens sida i fem år! Teknik- och fritidsför­valtningen är medvetna om problemet efter min påtrycknin­g, men de har inte råd med underhåll, trots att det inte är åtgärdat på många, många år!

Ändå sitter våra kommunpoli­tiker och sparar på maten till våra barn och äldre som behandlas som kreatur, och drar in på löner för våra fantastisk­a sköterskor och vårdperson­al, och samtidigt planeras ett 16-våningars skrythotel­l att etableras mitt i staden på bästa parkmark, trots att vi redan, enligt Google, har 82 stycken hotell/vandrarhem i kommunen. Vi har ett av Sveriges största konferensh­otell i Tylösand, snart ett nytt jättehotel­l vid nya resecentru­m, med flera.

Ärligt talat politiker – det är alltid lätt att handskas med andras pengar. Men när ni bygger eller etablerar…vad avsätts till underhåll?

 ?? Bild: Läsarbild ?? Orrstigen.
Bild: Läsarbild Orrstigen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden