Hallandsposten

HBK:S kontinuite­t i en klass för sig: ”Bäst i längden”

Minst antal startspela­re av alla lag i Superettan efter tio omgångar – och flest spelare som startat alla matcher. Mittfältsm­otorn Dusan Djuric lovordar HBK:S stora kontinuite­t och känner själv inget behov av att vila. – Jag kan vila när jag inte spelar f

-

Med en tredjedel av Superettan spelad parkerar Halmstads BK på andraplats bakom serieledan­de Degerfors.

Man brukar prata om att serien har

”satt” sig efter så många matcher, något som Dusan Djuric också tror.

– Jag tror att man kan se ungefär hur det kommer se ut resten av säsongen, vilka lag som kommer vara topplag och vilka lag som kommer vara därnere, säger mittfältar­en.

Han är nöjd med var HBK befinner sig. Samtidigt tycker han att tabelltvåa­n kan ännu bättre.

– Vi har spelat tillräckli­gt bra för att vara i toppen, men jag tror att vi kan spela ännu bättre, göra ännu fler mål och få ytterligar­e lite bättre spel. Jag hoppas att vi kan höja oss alla lite till för det här är inte vårt max.

En anledning till HBK:S fina inledning på säsongen kan vara lagets stora kontinuite­t.

Inget annat lag i Superettan har använt så få startspela­re (13) som HBK har gjort under de första tio omgångarna, åtta färre än Västerås som använt 21 startspela­re redan. Inget annat lag i serien har heller så många spelare som har startat i samtliga matcher (9) som HBK.

– Det är det man vill ha i ett lag, säger Dusan Djuric som tycker att den bästa startelvan ska starta.

– Ja, så mycket det går. Sedan får man justera om omständigh­eterna inte är de bästa för någon, men kontinuite­t är väldigt viktigt. Det har jag lärt mig genom min karriär att när man spelar med samma elva ofta är det bäst i längden. Nu känner alla varandra och alla vet hur vi ska spela.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden