Hallandsposten

HBK mållöst på nytt – efter ”Antes” knock

0-0 mot Ljungskile följdes av 0-0 mot Gais. Efteråt var Magnus Haglund frustrerad över insatsen. – Det tar för lång tid innan vi kommer igång, säger Hbk-managern.

- Pierre Carlsson pica@hallandspo­sten.se

Sport: HBK missade återigen möjlighete­n att ta tre poäng mot ett bottenlag. Hemma mot Gais gick HBK mållöst i en match vars mest dramatiska stund var Andreas Johanssons smäll mot huvudet i första halvlek.

Det ville sig inte alls för HBK i offensiv väg för andra matchen i rad. Efter 0-0 borta mot Ljungskile förra helgen var det samma resultat när Gais gästade Örjans Vall under lördagen.

Efter matchen var Magnus Haglund tydlig med att han inte var nöjd över insatsen mot ett Gais som ligger tredje sist i tabellen.

– Jag tycker att vi inte är där vi vill vara i matchinled­ningen när det gäller press, första- och andrabolls­pel samt skärpan i passningss­pelet. Jag tycker inte vi kommer igång på det sättet vi önskar. Sedan får vi inte glömma att Gais gör det bra, vi har en motståndar­e också, men likväl så vill jag att vi ska göra det bättre, säger Hbk-managern.

Haglund nämner sista kvarten i första halvlek, när HBK skapade chanser bland annat genom Thomas Boakye och Joel Allansson, samt större delen av andra halvlek som perioder när HBK gjorde det bättre.

– Vi är inte skarpa nog i våra lägen och vi är inte bra nog i första halvtimmen i matchen. Vi borde satt våra lägen tidigare. Så att… det var frustreran­de, säger Haglund.

Det mest dramatiska i första halvlek var i stället när Andreas Johansson olyckligt nickade ihop med Gais-anfallaren Richard Yarsuvat.

Hbk-kaptenen spräckte ögonbrynet och blödde, och under ett par minuters spel fick HBK klara sig utan Johansson, som kunde fullfölja matchen. Efter matchen fick han sy ett par stygn.

– Själva smällen såg kanske ut som det gjorde ont, men det är rätt lite. Det är mer att barnen tycker att det inte ser så roligt ut här hemma. För min del är det inga konstighet­er, jag har varit med om det förr, säger kaptenen.

”Ante” ser inte heller någon fara för att missa mötet med Öster på tisdag.

– Så länge man är uttagen så kör man, säger han och skrattar till. Nej, men för min del är det inga konstighet­er. Jag spelade färdigt hela matchen i dag , så det är bara att köra.

I slutändan var HBK inte närmre segern än en sen chans för Boakye där Mervan Celik kom emellan med en fot och bröt.

Vad beror det på att ni inte kommer igång som ni vill?

– Det är alltid svårt att säga. De gjorde det bra, Gais var duktiga i sin speluppbyg­gnad. Men jag tycker ändå att vi borde ha löst det bättre, säger Haglund.

Resultatet innebar också att Mika

el Boman nu gått elva seriematch­er den här säsongen utan mål. Haglund ser till anfallaren­s totala insats för laget och menar att han fortsätter vara nyttig i spelet.

– Det är han i dag också, men vi ville ha ny energi i laget så därför satte vi in två nya forwards som kom in med energi. Men jag tycker likväl att Boman gör det bra för oss.

Magnus Haglund ville

efter matchen inte använda det varma vädret under lördagseft­ermiddagen som en ursäkt.

– Det är klart att det är tufft att spela i, men det är lika för bägge lagen. Och vi är bra tränade, så vi bör hantera det på ett bra sätt.

uppehåll mellan matcherna mot Ljungskile och Gais är det återigen tätt matchande för HBK nästa vecka, då Bollklubbe­n ställs mot Östers IF och Dalkurd på tisdag respektive lördag.

Haglund menar att ”vi får se till tisdag” om det behövs ny energi i ett lag som roterat minst i hela Superettan, men öppnar samtidigt för förändring­ar i laget.

– Det är troligt att det blir ändringar till tisdagen med tanke på att det är tätt matchande och att det inte var någon topprestat­ion i dag, säger managern.

 ??  ??
 ??  ?? Andreas Johansson fick en smäll över ögat och tvingades sy efter matchen mot Gais, som slutade 0-0. Manager Magnus Haglund var missnöjd över insatsen efter slutsignal­en.
Andreas Johansson fick en smäll över ögat och tvingades sy efter matchen mot Gais, som slutade 0-0. Manager Magnus Haglund var missnöjd över insatsen efter slutsignal­en.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden