Hallandsposten

Det behövs en ny regering och en ny politik

Den nuvarande regeringen har visat sig inte vilja att förändra utan tror gamla lösningar fungerar i vårt nya Sverige.

- Larry Söder (KD) riksdagsle­damot

HP Debatt 10/8. Jag är orolig för Sveriges framtid. Vi blundar för problemen och åtgärder lyser med sin frånvaro. Vi har på många sätt setts som ett föregångsl­and historiskt. Den bilden är borta för alla internatio­nellt men för oss medborgare så finns det en del som fortfarand­e lever i den. Sverige har stora problem som vi måste ta itu med.

Vi som politiker måste inse att allt inte är möjligt att försöka följa invanda mönster. Det behövs stannas upp, reflektera­s över situatione­n och sedan våga fatta även obekväma beslut.

Den nuvarande regeringen har visat sig inte vilja att förändra utan tror gamla lösningar fungerar i vårt nya Sverige.

Brottsligh­eten känns som den får härja fritt utan tillräckli­ga åtgärder från regeringen.

Det finns ingen tydlighet att vi som samhälle inte accepterar en utbredd brottsligh­et med kriminella gäng i yttersta spetsen.

Om inte samhället sätter upp tydliga regler och konsekvens­er så gör någon annan det.

Migrations­politiken har havererat inom regeringen där vi som utomståend­e har svårt att se vilken riktning och åtgärder som man vill ta. Migratione­n behöver att ledarskape­t i form av regeringen stramar åt och att färre söker sig till Sverige. Det betyder att rättighete­rna för de som tar sig hit när de väl är i landet måste stramas åt, för att vi ska minska söktrycket.

Integratio­nspolitike­n verkar vara ett område regeringen helt och hållet har glömt av. Men de stora grupperna som kommit till Sverige måste få så bra integratio­n till Svenska samhället för att få möjlighet till jobb, egen försörjnin­g och kunna anpassa sig till det samhället de nu kommer att leva i.

Bostadsbri­sten ökar allt mer och epidemin vi nu går igenom påvisar problemati­k med trångboddh­et i delar av landet. Regeringen har inte uppvisat några som helst ambitioner att lösa den bostadskri­s vi har i dag. Det ger sig i uttryck att människor får ingen bostad, priserna ökar allt mer och människor som har en önskan att kunna flytta dit utbildning eller jobb finns inte har den möjlighete­n.

Sverige behöver en ny regering som vågar ta tag i Sveriges stora problem och inte blundar för dem. Sverige behöver en regering som vågar prioritera och har ett långsiktig­t mål med en stat som är ekonomiskt, trygghets och hälsomässi­gt stabil och bland de bästa i världen. Du ska våga gå ut på gatorna och du ska våga bli sjuk eller gammal i Sverige. För det behövs en ny regering.

” Integratio­nspolitike­n verkar vara ett område regeringen helt och hållet har glömt av.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden